avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reluare executare silita ?!
Discuție deschisă în Executare silită

Reluare executare silita ?!

In 2012 am castigat un proces pe litigii de munca atat la fond (tribunal) cat si la recurs (CAB) .
In acelasi an 2102 , am executat silit hot. def. si irevocabila privind obligatia de a face.
Au urmat, contestatia le executare si susp. executarii respinsa de judecatorie si recursul admis de tribunal.
Prin adm. recursului s-a decis anularea formelor de executare silita la cererea mea pe fondul tardividatii solicitarii executarii silite (trebuia sa solicit executarea , unde scrie ?).
Citind N.C.Pr.Civ. , am urmatoarele INTREBARI:
1. Pot executa din nou silit hotararea in cauza , ea nefiind desfiintata ?
2. Mai este valabila incuviintarea executarii silite , cea veche?
3. Potrivit. N.C.Pr.Civ. mai trebuie incunviintarea executarii (investirea cu formula executorie) sau o face exec. judecatoresc?
4. Trebuie sa-i spun exec.jud. despre anularea executarii silite, trecute deoarece ma poate refuza?
5. Ce cheltuieli trebuie sa avansez (aprox. valoarea) exec. deoarece celui dinainte i-am platit si o parte din onorariu si nu mi s-a restituit. Este necesar sa-i avansez o parte din acesta, sau numai cheltuielile de executare?
6. Adaug faptul ca executarea silita se indreapta spre o societate care este in prezent in executare de catre ANAF si alti Poate periclita intr-un fel actiunea mea?

Astept cu nerabdare raspunsurile!

1-Daca tribunalul a admis recursul si a dispus anularea formelor de executare,pe cake de consecinta daca va mai aflati in termen ,puteti relua procedurade executare silita
2-Nu
3-
Efectuarea executării silite

SECŢIUNEA 1
Sesizarea organului de executare
Art. 665
Încuviinţarea executării silite
(1) În termen de maximum 3 zile de la înregistrarea cererii, executorul judecătoresc va solicita să se dispună încuviinţarea executării de către instanţa de executare, căreia îi va înainta, în copie certificată de executorul judecătoresc pentru conformitate cu originalul, cererea creditorului, titlul executoriu, încheierea prevăzută la art. 664 alin. (1) şi dovada taxei de timbru.
(2) Cererea de încuviinţare a executării silite se soluţionează de instanţă în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea acesteia la judecătorie, prin încheiere dată în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 48 de ore, iar motivarea încheierii se face în cel mult 7 zile de la pronunţare.
(3) Încheierea va cuprinde, în afara menţiunilor prevăzute la art. 233 alin. (1), arătarea titlului executoriu pe baza căruia se va face executarea, suma, cu toate accesoriile pentru care s-a încuviinţat urmărirea, când s-a încuviinţat urmărirea silită a bunurilor debitorului, modalitatea concretă de executare silită, atunci când s-a solicitat expres aceasta, şi autorizarea creditorului să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu.
(4) Încuviinţarea executării silite permite creditorului să ceară executorului judecătoresc care a solicitat încuviinţarea să recurgă, simultan ori succesiv, la toate modalităţile de executare prevăzute de lege în vederea realizării drepturilor sale, inclusiv a cheltuielilor de executare. Încuviinţarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. De asemenea, încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate.
(5) Instanţa poate respinge cererea de încuviinţare a executării silite numai dacă:
1. cererea de executare silită este de competenţa altui organ de executare decât cel sesizat;
2. hotărârea sau, după caz, înscrisul nu constituie, potrivit legii, titlu executoriu;
3. înscrisul, altul decât o hotărâre judecătorească, nu întruneşte toate condiţiile de formă cerute de lege;
4. creanţa nu este certă, lichidă şi exigibilă;
5. debitorul se bucură de imunitate de executare;
6. titlul cuprinde dispoziţii care nu se pot aduce la îndeplinire prin executare silită;
7. există alte impedimente prevăzute de lege.
(6) Încheierea prin care instanţa admite cererea de încuviinţare a executării silite nu este supusă niciunei căi de atac. Încheierea prin care se respinge cererea de încuviinţare a executării silite poate fi atacată exclusiv cu apel numai de creditor, în termen de 5 zile de la comunicare.

Detalii: [ link extern ] >
5-Executorul judecatoresc stabileste sumele pentru demararea executari silite,care ulterior vor fi recuperate de la debitor - daca acesta este solvabil !
MULTUMESC dar, mi-ati oferit extras din C.Pr. Civ. pe care l-am citit si eu, dar nefiind de specialitate nu am inteles, o hotararea dedfinitiva si irevocabila este titlu executoriu si pentru a fi pus in executare silita trebuie SA FIE INVESTIT CU FORMULA EXECUTORIE SAU NU ?
Exista interpretari potrivit carora nu este necesara incunviintarea executarii silite a unei astfel de hotarari dar din noul cod nu vad acest lucru, Insa art.5 din legea nr.78/2012 nu mai considera necesar acest lucru.

Va rog sa ma lamuriti deoarece am apelat la doi executori pana acum si nu doresc sa inceapa executarea pe motiv ca procedura de executare a obligatiei de a face este greoaie. Si atunci eu ce fac cu HOTARAREA, o inramez?

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, nu cu citate !

Cu respect.
Nu va faceti probleme! Nici dna de mai sus nu e de specialitate, dar asta nu o impiedica sa isi spuna pararea.

Ca sa primiti un raspuns corect, trebuie sa ne spuneti exact ce scrie in dispozitivul hotararii din recurs. De ce anume s-a anulat executarea? Ati facut cererea de executare prea tarziu, sau s-a prescris executarea silita? Conform legii, perimarea inseamna neefectuarea unui act de executare timp de 6 luni, de la momentul la care a fost efectuat un alt act de executare. De aceea ma indoiesc ca s-a admis perimarea pt ca ati facut prea tarziu cererea de executare, aceasta nu este act de executare.

Teoretic, daca nu s-a implinit prescriptia, puteti cere din nou executarea silita.

Musai trebuie incuviintata executarea, daca cea veche a fost anulata ca si perimata.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
ContSters214341, utilizator
Prin neefectuarea unui act de executare timp de 6 luni, de la momentul la care a fost efectuat un alt act de executare va referiti la faptul ca eu , daca doresc sa fac o alta executarea silita trebuie sa o fac cat mai repede, chiar daca sunt in termenul de prescriptie de 3 ani ?
De cand se considerea cele 6 luni, de la pronuntarea recursului (16 aprilie), daca este asa mai am doar o luna !
Va rog sa ma lamuriti pentru ca sunt "in pana" de executori, fug toti !

Nu are nicio legatura termenul de 6 luni, cu noua executare. Vad ca refuzati sa raspundeti in concret ce anume a decis instanta de recurs. Nu am cum sa va ajut in acest caz.

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)