avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neplata factura, obligatie salariat de a o plati?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neplata factura, obligatie salariat de a o plati?

Buna seara,
Sotul meu este agent de vanzari,in noiembrie a dat marfa la o firma in val de 1400 lei si a luat bilet la ordin care a fost refuzat in banca,acum angajatorul il pune sa plateasca pe sotul meu aceea marfa daca nu si-au putut incasa biletul!Este normal asa ceva?Ce ar trebui sa faca firma ca sa-si recupereze banii de la client
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:09, 8 Aprilie 2009
Sigur ca nu este obligatia angajatului de a plati datoriile clientilor firmei.
Biletul la ordin poate fi investit cu formula executorie, iar apoi se poate proceda la executarea silita a debitorului.
Si de ce scrieti acelasi post pe mai multe sectiuni? Nu aveti incredere si ne verificati?:)
Orice retinere salariala se face doar in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei de judecata.
Firma nu poate sa retina de la salariati acele sume care nu pot sa fie incasate de la clienti. In cazul in care vi se vor retine ceva bani, sesizati ITM-ul si actionati si in judecata pe angajator.
B.O se investeste cu formula executorie, de catre unitate, iar prin intermediul unui executor judecatoresc se pune in executare (poprire, sechestru, ipoteca etc. asupra averii debitorului).
Numai in cazul in care unitatea probeaza, in cadrul unui proces, ca salariatul a actionat cu rea credinta in contra intereselor unitatii , in complicitate cu debitorul, se poate antrena raspunderea patrimoniala a acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz angajator? darkone darkone Buna seara, Sotul meu este agent de vanzari,in noiembrie a dat marfa la o firma in val de 1400 lei si a luat bilet la ordin care a fost refuzat in banca,acum ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac! 1. am un bilet la ordin care a fost introdus dupa perioada scadenta si a fost refuzat.mai mult decat atat pe el scria BO lasat garantie si ca Plata se face ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat la plata rh rh Am avut un bilet la ordin emis de o societate comerciala scadent 20.04.2012.Bilet era corespunzator completat.Trimis spre incasare de banca mea in termenul ... (vezi toată discuția)