Buna seara,
Sotul meu este agent de vanzari,in noiembrie a dat marfa la o firma in val de 1400 lei si a luat bilet la ordin care a fost refuzat in banca,acum angajatorul il pune sa plateasca pe sotul meu aceea marfa daca nu si-au putut incasa biletul!Este normal asa ceva?Ce ar trebui sa faca firma ca sa-si recupereze banii de la client?
Nu, nu este normal, in conditiile in care sotul dvs si-a respectat atributiile de serviciu. Iar daca nu si le=a respectat, firma trebuie sa obtina o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in baza careia sa ii retina banii. In rest, aceasta este problema intre societatile comerciale, pot investi biletul la ordin cu formula executorie si sa execute silit clientul debitor ca societate, eventual si administratorul, daca a avalizat biletul la ordin ca si persoana fizica.
Bilet la ordin
69lac
buna seara,acum un an am primit un bilet la ordin semnat si avalizat de administratorul societatii,la termenul scadent biletul a fost refuzat la banca din ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin
danadaia
Buna ziua
Am emis un bilet la ordin pt o anumita firma iar la momentul scadentei nu am avut bani in cont iar acel bilet a fost refuzat din lipsa de ... (vezi toată discuția)