Buna ziua, lucrez intr-o institutie publica...la noi suntem cativa care au terminat facultatea si au clasa 1...din acestia mai nou acum dupa 1 an le-au dat si functii de sefi,consilieri si asa mai departe...problema e cam ciudata dc??de ce unii au luat acele functii si altii nu???exista posibilitatea sa fii promovat intr-o functie de consilier daca nu s-a dat examen pt acel post???de ce doar unii au fost promovati??iar knd au fost sefii intrebati au dat din umeri????????va multumesc
daca n au dat examen, probabil ca au fost numiti in functie pe baza de delegatie temporara..posturile sunt blocate de un an si ceva asa ca, legal nu au cum sa le ocupe prin concurs.. probabil unii au fost mai capabili sau mai comunicativi ca altii si asa au ajuns in functiile respective
toti am dat anul trecut examen de promovare in clasa..anul acesta mai exact luna asta a intrat in vigoare noua organigrama...o parte din noi au primit decizii pt anumite functii consilier..sefi si tot asa ...dc noi ceilalti nu am avut acest drept...mi se pare cam ciudat..ne-am trezit k aceeasi persoana care a dat odata cu noi...care nu stie nik sa faca nik nik nik este considerat sef consilier si tot asa iar noi???
Sa fim seriosi, functia publica de consilier nu este o functie publica de conducere. Clasa I de functii publice de executie cuprinde: consilier, consilier juridic, inspector, auditor si expert. Functiile publice de sef birou si sef serviciu sunt, conform noii incadrari date de anexa III la legea 330/2009, separate de functiile publice de executie mentionate mai sus. Ori e sef birou/serviciu, ori consilier. Daca au fost abia avansati in clasa, ca urmare a absolvirii facultatii, promovarea se poate face doar pe functii publice de executie, intrucat pentru functia publica de conducere sef birou/serviciu, de exemplu, legea cere vechime minima in specialitatea studiilor de 2 ani.Conform legii, dupa ce obtin vechimea minima in specialitate, se poate promova pe o functie publica de conducere doar prin examen, fara organizarea unui concurs "cu candidati din afara"...dar nu cred ca era cazul aici, pentru ca de anul trecut si pana in prezent nu aveau cand sa dobandeasca vechimea ceruta de lege pentru functiile publice de conducere.
Va rog, daca cineva avut de curand promovari in graf profesional, sa-mi spuna si mie in ce consta practic. In HG.611/2008 scrie doar ca se respecta procedura de la concursul de recrutare, cu exceptia art.x, y si z care nu se aplica. Si ceata pluteste... Peste articole si alineate care ba se, ba nu se aplica. De ciuda ca ma incurca, am sunat la ANFP sa spuna clar si verde ce trebuie si ce nu trebuie. Am vorbit cu 2 persoane si, ce credeti?... Bineinteles, am patit ca la medic: cate consultatii, atatea diagnostice#-o. Concret, ma intereseaza daca avem treaba cu ei pana la finalizarea concursului? (instiintare, solicitare membri ANFP in comisie etc) Fiind un examen de interior, logic este ca ANFP sa nu aiba nici o legatura, in afara de avizul ulterior finalizarii examenului privind transformarea postului. Dumneavoastra ce ziceti? Multumesc frumos:)