avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loc de veci
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loc de veci

In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit locul respectiv. Pe locul respectiv exista un mormant vechi de cel putin 20 de ani, care nu era ingrijit si nu avea cruce de cel putin un an de cand m-am hotarat sa fac lucrarea. Dupa ce am terminat lucrarea au venit rudele respectivului defunct si au facut scandal ca de ce ne-am bagat peste mormantul care exista inainte. Ramasitele pamantesti sunt sub cavoul construit de mine. Am fost amenintat cu proces. Exista temei pentru acest proces? Va multumesc!
Pentru a exista infractiunea trebuie sa fi intrunite cumulativ toate cele 3 conditii ale infractiunii.In acest caz lipseste vinovatia. Dvs. ati cumparat locul de veci de la biserica. Sa-l dea in judecata pe parintele care v-a vandut desi sunt convinsa ca acesta a facut vanzarea perfect legal.
Eu as zice sa stati linistit. Locurile de "veci" se cumpara pe o perioada de 7 ani. Cu siguranta cei in cauza n-au mai dat pe la biserica sa intrebe ce-i cu locul si nici nu l-au platit.De aceea vi l-a vandut dvs. parintele.
Mult succes.
avv.M.Hornea
Am fost amenintat cu expertiza, televiziune si acuzat de profanare de morminte, iar respectivul defunct si rudele acestuia sunt adventisti. La aceasta se mai adauga si faptul ca in locul respectiv nici preotii nu stiau daca acolo chiar este inmormantat cineva. Stiu ca incercarile lor sunt un inutile, dar exista cea mai mica sansa sa am parte de proces?
Daca veti dovedi ca nu stiati ca acolo este un mormant, nu veti pati nimic penal. Daca insa vanzarea(sau concesiunea) nu este legala, veti avea parte de un proces civil.Consultati un avocat.
Vazarea este perfect legala avand in vedere ca inainte de a incepe am avut acordul si chitanta de la parohul bisericii cum ca am cumparat locul respectiv de veci. Cu ceva timp in urma inainte de a cumpara acest loc s a luat in biserica o hotarare cum ca locurile neangrijite si fara cruci care sa ateste ca este cineva inmormantat, vor fi vandute. Va multumesc.
buna seara.eu sunt preot si pot sa va spun,ca dupa 7 ani este legala vanzarea locului de veci daca acesta nu este in folosinta si nu este ingrijit sau marcat.altfel cred ca intra profanarea de morminte si multe alte legi.ar fi bine sa rezolvati impreuna cu preotul.

Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Este profanare de morminte sau nu? banatzanu banatzanu Initial doresc sa construiesc o cripta pentru locul de veci al buniciilor mei, constructia urmeaza sa se desfasoare peste locul de mormant al unui fost membru ... (vezi toată discuția)
Plangere penala , abuz in serviciu la preot crisard crisard Mormantul unde este inmormantat bunicul si tatal meu a fost dat sau vandut de preot la o ruda mai indepartata de a mea. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)