avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,
lucrez la un ONG, organizatie privata autorizata,ca asistent social. Anul acesta doream sa imi iau concediul de odihna fractionat, intr-o prima etapa 16 zile, restul zilelor de concediu urmand sa le iau in perioada sarbatorilor de iarna. Astfel, propunerile mele pentru cele 16 zile de concediu au fost ca acestea sa acopere prima parte a lunii august, sau ultima parte, hotararea lasand/o la latitudinea angajatorului. Astazi am primit decizia sefului meu, semnata de acesta cu perioada mea de concediu modificata cuprinzand toate cele 21 de zile intr/o singura fractiune, intre 9 august si 6 septembrie. As dori sa stiu daca ma poate obliga sa imi iau tot concediul odata.
Precizez ca in aceasta institutie, centru de plasament pentru baieti, sunt singura care ocupa un post de asistent social.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:17, 9 Iunie 2010
Angajatorul este obligat sa va acorde concediul anual de odihna la data la care ati fost programata. In lipsa programarii concediul se acorda la cerere dar se va tine cont si de interesele unitatii pentru a nu apare blocaje de personal.
Angajatorul poate acorda si fractionat concediul cu conditia ca una din fractiuni sa fie de minim 15 zile lucratoare neintrerupte (art.143 alin.5). In concluzie, angajatorul nu este obligat sa acorde concediul de odihna fractionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna crisstia crisstia Buna ziua, As dori si eu o lamurire in ceea ce priveste acordarea concediului de odihna.Firma la care lucrez ne acorda doar 10 zile lucratoare de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna stelarman stelarman o intrebare simpla: este angajatorul obligat sa acorde o transa de minim 15 zile sau se poate si altfel? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna liveomars liveomars Buna ziua, Legea prevede pentru angajati ca concediul de odihna sa fie minim 15 zile lucratoare? Sau fiecare isi i-a cate zile vrea? Daca da, care este ... (vezi toată discuția)