avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza reziliere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza reziliere contract de munca

Buna ziua,
Acum un an am acceptat oferta de angajare a unei companii multinationale. Problema este ca aceasta oferta aducea cu ea si o clauza contractuala de reziliere pe o perioada de 3 ani. Adica am fost deacord si am semnat faptul ca daca imi voi da demisia mai repede de perioad amentionata in contract va trebui sa platesc firmei despagubiri de 5000 Eu reprezentand contravaloarea trainingului pe care firma l-a investit in mine. Intr-adevare am fost in Germania la un asa-zis training pe perioada de luna insa ce am facut acolo numai training nu se poate numi. Am lucrat la proiecte la care puteam sa lucrez si in tara fara sa mai fie nevoie sa ma deplasez pana acolo.
Problema este ca acum vrea sa imi dau demisia. O sa am castig de cauza in instanta daca o sa se ajunga pana acolo? Din cate am citit eu in Codul Muncii nu au dreptul sa-mi impuna asa ceva decat daca imi ofera un training de 60 de zile care sa imi solicite 75% din timp iar eu am fost doar o luna in germania iar asta inseana 20 de zile de training care a fost mai mult un schimb de experienta. Mentionez ca nu am semnat nici un act oficial care sa ateste faptul ca eu am facut acel training.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:16, 21 Mai 2007
Pai dupa cum se prezinta treaba este cam nasol. Nu trebuie sa fi semnat ceva ca ai facut acel training, asta are grije angajatorul sa dovedeasca. Problema este ca tu ai semnat clauza contractuala odata cu oferta. Ca n-a fost chiar un training asta e mai greu de dovedit. Oricum ar fi fost, angajatorul a investit niste bani ca au fost sau nu 5000 Eu, asta iar nu cred ca o sa conteze prea mult. Sfatul meu este sa incerci o intelegere cu angajatorul.
Pai nu se aplica legea din Codul Muncii in acest caz?
In mod sigur nu o sa ajung la o intelegere cu angajatorul pentru ca au nevoie de mine. Deja mi-au planificat proiectele pe 1 an de zile si nu are cine sa le faca in locul meu.
Am nevoie urgenta de un raspuns concret daca am sanse sa ies in castig de cauza din aceasta problema. Am primit o oferta buna de job din partea altei firme si trebuie sa le dau raspunsul daca accept sau nu oferta lor
Daca noul ofertant ar sti ce te "paste" daca reziliezi contractul, poate este dispus sa acopere el "paguba";)
Ca masura asiguratorie,ar putea sa va fidelizeze prin introducerea unei clauze asemanatoare in noul contract - ar fi mai simplu:D
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2007
nucu$, utilizator
it's not so funny :(

Alte discuții în legătură

Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca + act aditional training semnate dar fara training andrei_andrei92 andrei_andrei92 Buna ziua! Am o scurta intrebare dar intai sa incep cu toate etapele. 1.M-am angajat la o firma la care totul parea bine si frumos. Urma sa plec in ... (vezi toată discuția)
Proces de drept civil pentru un litigiu de munca irus irus Buna, Cititi povestea mea si dati-mi ceva sugestii. Multumesc! M-am angajat la o firma in Mai 2007 si dupa o saptamana de la angajare am fost trimis in ... (vezi toată discuția)