avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa nelegala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa nelegala

buna ziua.sunt preot in comuna Dumbravesti.un alt preot vrea sa-mi ia postul si mi-a inscenta un furt.Am fost la procuror am primit amenda adminsitrativa si SUP.petentul a facut plangere in instanta unde am fost gasit nevinovat si ca mi sa aplicat amenda de 100 0 lei ilegal.pot sa cer daune?instanta a mentinut solutia procurorului.nu mi se pare corect.astept indrumarile dmvs.Doamne ajuta.
Nimeni nu va poate da indrumari ,care sa va ajute,daca nu cunoaste actele si lucrarile dosarului.
in sentinta scrie ca probele sunt lovite de nulitate absoluta si ca am fost amendat ilegal.este vorba de furtul din biserica a unei sume de 4000 de lei.am declarat si la politie si la procuror ca sunt nevinovat.nu exista nici un martor.doar o plangere de la petent si banii gasiti la mine de politisti,bani care am demostrat ca urma sa ii duc la casa de copii,pentru donatia lunara pe care o facem.am demostrat cu martori.totusi amenda e mare.am platito,dar acum imi pare rau.
....ar mai fi o varianta...sa demonstrati ca cel care a facut plangere in potriva d-voastra ar fi facut o marturie mincinoasa cu privire la invinuirea adusa d-voastra...daca reusiti sa demonstrati acest fapt ati putea exercita actiunea penala impotrivia respectivului....(care ar urma sa fie aspru pedepsit) este foarte greu dar se poate..:)
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
prosecuter_badboy, utilizator
prosecuter_badboy a scris:

aveati posibilitatea de a ataca procesul verbal in contencios administrativ in terment de 15 zile....

Pai...parca a primit amenda administrativa de la parchet.#-oCe proces -verbal?:hm:
Puteti formul dvs. plangere impotriva respectivului, pentru denunt calomnios si sa-i cereti daune morale.Daca instanta v-a gasit nevinovat si a anulat actele intocmite in cursul urmaririi penale, va puteti recupera banii achitati pe amenda.
Va contraziceti totusi, ori a constatat nulitatea absoluta si aplicarea ilegala a amenzii ori a mentinut solutia procurorului prin care erati amendat.:hm:
Succes
av.M.Hornea
amenda mi-a venit prin ordonanta de la procuror.acuma a facut inca un recurs sau apel,nu stiu.in acest al doilea recurs,ce drepturi am?si daca sunt gasit din nou nevinovat.pot sa cer daune?mi-a periclitat imaginea si pot primii inapoi banii de la amenda si banii ce i-am dat pentru cheltuieli de judecata?

Alte discuții în legătură

Recuperare bani cheltuiti alexandresu alexandresu buna ziua.in urma unui procves penal,am fost gasit nevinovat de infractiunea de loviri si alte violente.problema e ca am cheltuit in doi ani de zile,multi ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe nedrept cuziamusia cuziamusia Cum se poate rezolva urmatoarea situatie; cineva a fost acuzat ca a comis o infractiune. Acuzatul intodeauna s-a declarat nevinovat. Politistul care a facut ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt fara dovezi concrete impotriva mea adrianamoldovan29@gmail.com adrianamoldovan29@gmail.com Am lucrat La o Firma de infiermiera in Austria. Am fost repsrtizata La o Familie. Am lucrat ca infiermiera la o batrana din Martie pana in octombrie Cu o ... (vezi toată discuția)