buna ziua.in urma unui procves penal,am fost gasit nevinovat de infractiunea de loviri si alte violente.problema e ca am cheltuit in doi ani de zile,multi bani,pe avocati si pe amenda adminsitrativa primita de la procuror.acum,fiind nevinovat,legal vorbind,pot sa descrid un proces civil sa imi racuperez banii?si daca da,de la ciine?de la petent?cineva mi-a spus ca trebuia sa cer daune si banii cheltuiti,chiar in procesul ce sa terminat.acum mai am sanse in civil?
nu prea am inteles etapele parcurse. dosarul a ajuns in instanta si ati fost achitat printr-o sentinta definitiva? in acest caz trebuie sa va indreptati impotriva statului cu o actiune civila.
daca dosarul s-a cercetat doar la nivel de Parchet si ati primit amenda adminsitrativa+netrimitere in judecata nu inmseamna ca ati fost gasit nevinovat, ci inseamna ca procurorul a considerat ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
va multumesc pentru raspuns.am fost amendat de procuror ,si Sup,pentru ca nu reprezint pericol social.petentul a facut plangere impotriva rezolutiei,in recursul plangerii am iesit nevinovat si instanta a decis ca probele de la dosar sunt lovite de nulitate absoluta,ca am fost amendat ilegal de procuror si ca fapta nu exista.