avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bani cheltuiti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bani cheltuiti

buna ziua.in urma unui procves penal,am fost gasit nevinovat de infractiunea de loviri si alte violente.problema e ca am cheltuit in doi ani de zile,multi bani,pe avocati si pe amenda adminsitrativa primita de la procuror.acum,fiind nevinovat,legal vorbind,pot sa descrid un proces civil sa imi racuperez banii?si daca da,de la ciine?de la petent?cineva mi-a spus ca trebuia sa cer daune si banii cheltuiti,chiar in procesul ce sa terminat.acum mai am sanse in civil?
Cel mai recent răspuns: alexandresu , utilizator 20:36, 4 Iulie 2010
nu prea am inteles etapele parcurse. dosarul a ajuns in instanta si ati fost achitat printr-o sentinta definitiva? in acest caz trebuie sa va indreptati impotriva statului cu o actiune civila.
daca dosarul s-a cercetat doar la nivel de Parchet si ati primit amenda adminsitrativa+netrimitere in judecata nu inmseamna ca ati fost gasit nevinovat, ci inseamna ca procurorul a considerat ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
va multumesc pentru raspuns.am fost amendat de procuror ,si Sup,pentru ca nu reprezint pericol social.petentul a facut plangere impotriva rezolutiei,in recursul plangerii am iesit nevinovat si instanta a decis ca probele de la dosar sunt lovite de nulitate absoluta,ca am fost amendat ilegal de procuror si ca fapta nu exista.

deci ce trebuie sa faca acum?
ajutor
Prin hotararea judecatoreasca s-a dispus restituirea respectivei sume,platita cu titlul de amenda administrativa ?
buna seara,nu sa dispus,caci nu am cerut nimic.si parca au profitat ca eu nu ma pricep si nu am nici avocat.va multumesc

Alte discuții în legătură

Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare expirat sylvestre sylvestre Am cumparat un opel calibra cu numere de spania.La 4 zile dupa achizitia acestuia am fost oprit de un echipaj rutier care mi-a spus fara a prezenta actele ca ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi vad dosarul aflat la parchet? in temeiul carui articol? jon53 jon53 Ca parte vatamata intr-un dosar penal sunt nemultumut de ordonanta prin care procurorul a dat scoaterea de sub urmarirea penala a faptuitorului. Intrucat ... (vezi toată discuția)