avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire proprietate

Buna ziua. Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta.
Niste prieteni de familie din Cluj locuiesc de mai bine de 5 ani intr-o locuinta care nu le apartine cu acte.
Locuiau in blocul respectiv cu chirie atunci cand proprietarul acestui apartament a decedat.
Administratorul le-a facilitat accesul in acest apartament, nu se stie daca exista mostenitori, cert este faptul ca nimeni nu si-a exprimat dorinta de a deschide vreo succesiune.
Intrebarea ar fi: Cum poate intra legal in posesia acestui apartament familia respectiva si care sunt pasii de urmat?
Va multumesc, astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:32, 9 Iunie 2010
Sa locuiasca in continuare acolo inca 25 de ani, sa plateasca impozitele la stat, apoi sa intenteze actiunea in uzucapiune ( de 30 de ani, din care 5 au trecut).
Daca intre timp apar mostenitori, asta e, ghinion de nesansa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul maxim de persoane prezente in apartament, cu chirie Legionarul_11k Legionarul_11k Buna seara. Am intentia de ma muta impreuna cu niste prieteni intr-un apartament situate in orasul Craiova, jud Dolj pentru a lucre la firma unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos ajutati-ma urgent!!!!!! soimareanu_adrian soimareanu_adrian o vecina de-a mea a decedat acum aprox. 4 ani si nu mai are urmasi!!!o familie din bloc nu stiu in ce imprejurari a facut rost de cheile de la apartament si ... (vezi toată discuția)
Ce posibile probleme implica primirea in spatiu a unei persoane? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Am un apartament si ca sa nu ramana nelocuit am gasit un prieten care va locui acolo fara chirie, doar sa isi plateasca facturile, sa ude florile etc... Deci ... (vezi toată discuția)