o vecina de-a mea a decedat acum aprox. 4 ani si nu mai are urmasi!!!o familie din bloc nu stiu in ce imprejurari a facut rost de cheile de la apartament si si-a insusit bunuri din acea casa si pe unele le-a aruncat!!!mai grav de 4 ani in coace a bagat chiriasi in acel apartament si remuneratia ii revine acelei familii ,a schimbat chiar si usa de la intrare in aprtament.SUBLINIEZ ,APARTAMENTUL NU ESTE AL FAMILIEI RESPECTIVE.VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS URGENT!!!DORESC SA AFLU CE AR PUTEA PATII FAMILIA RESPECTIVA SI CE INFRACTIUNE A SAVARSIT!!!!!
Daca nu exista mostenitori ( nu numai urmasi, chiar si fratii sau parintii defunctului), mostenirea e considerata vacanta si revine statului.
Daca exista un bun ( imobil) aparent fara stapan, vecinii dvs. au fost foarte isteti ca fac asupra lui acte de posesie ( inchiriaza, se folosesc de apartament etc.) si in acest caz, peste 30 de ani pot invoca in instanta uzucapiunea si vor deveni proprietari.
PT ADUTESCU!!!!ITI MULTUMESC MULTTT!!!DAR NU AU ABSOLUT NICI UN ACT ASUPRA APARTAMENTULUI.APARTAMENTUL ESTE AL PRIMARIEI IAR EI INTRA ABUZIV,TI-AM SPUS CHIAR AU SCHIMBAT USA DE LA APARTAMENT.RASPUNDE TE ROG!!
Nu e al primariei. Revine statului.
Dar daca statul nu face nimic in privinta asta, nu aveti nici dvs. ce face.
Eu nu vad sa savarseasca nici o infractiune, bunul este abandonat ( doar daca statul nu a facut ceva sa intre in proprietatea lui mostnirea vacanta, ceea ce nu cred) si vecinii exercita asupra lui o posesie de rea-credinta. Dar tot este suficient pt uzucapiunea de 30 de ani.
Poate alti colegi de pe forum au alta parere, sa asteptam sa intervina.
Cum s-a specificat mai sus , neexistand erezi, bunurile succesorale trec in proprietatea statului (e o mostenire vacanta ).Nici uzucapiunea nu poate opera( desi trebuie sa treaca un timp indelungat , cel de 30 de ani ), e clar ca acesti chiriasi cunosc faptul ca bunul nu le apartine .;)
Uzucapiune
lilicrin
Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa 10 ani
mid72
Locuiesc cu chirie intr-un ap al carui proprietar a murit in urma cu 10 ani. Platesc chiria fratilor lui. Vine acasa curentul pe numele lui, de la fisc tot pe ... (vezi toată discuția)