avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numarul maxim de persoane prezente in apartament, cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numarul maxim de persoane prezente in apartament, cu chirie

Buna seara.
Am intentia de ma muta impreuna cu niste prieteni intr-un apartament situate in orasul Craiova, jud Dolj pentru a lucre la firma unuia dintre acestia.
Intrebarea mea este: Se poate sa locuiasca in aceasta mai mult de 5/6 persoane?
Care este numarul maxim sau legea ce mentioneaza acest aspect?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 10:11, 29 Ianuarie 2020
Buna seara,
Atata timp cat se platesc cotele de intretinere legale si nu se produc deranjari ale linistii si ordini publice puteti sta cati incapeti.
Am cautat o anume lege dar nu am găsit ceva concret.. Nu este o lege sa specifice cert acest aspect?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Atata timp cat se platesc cotele de intretinere legale si nu se produc deranjari ale linistii si ordini publice puteti sta cati incapeti.

Exista exigentele minimale din Anexa 1 la legea locuintei 114/1996 dar acestea nu se aplica in practica decat de autorit locale la atribuiri de locuinte etc si alte entitati si se refera la nr de pers ca familie. Dar va puteti face o idee despre cate persoane ar 'incapea' intr-un apartament.
In titlu ati mentionat 'chirie'. Trebuie sa fie si proprietarul de acord; numarul de persoane se cam trece in contract (eu trec si datele de identitate ale fiecaruia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte viza de flotant clahomastreet clahomastreet Buna seara, Locuiesc intr- o garsoniera confort 2 cu fetita mea. de curand o colega care este casatorita cu 2 fetite, mi-a cerut sa ii fac viza de flotant sau ... (vezi toată discuția)
Suprafata minima locativa ContSters290800 ContSters290800 Exista o suprafata minima locativa/persoana cand se da un imobil(apartament) spre inchiriere? Unde gasesc informatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Lipsa de folosinta expertiza Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Care este baza legala de calcul pentru lipsa de folosinta folosita de un expert in constructii ? Instanta a dispus o asemenea expertiza de catre un expert ... (vezi toată discuția)