avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RAPORTUL DONATILOR IN NATURA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RAPORTUL DONATILOR IN NATURA

Imi puteti va rog explica exact , cum anume se realizeaza raportul liberalitatilor in natura? Cum se , calculeaza daca spre pilda : A lasa trei copii gratificand pe un tert cu o donatie nescutita de raport
De asemenea , rezerva celui gratificat este egala cu rezerva mostenirii ?
( Am examen la succesiuni saptamana aceasta):((:O
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:11, 10 Iunie 2010
Speta dvs. nu are logica.
Daca spuneti ca a fost gratificat un tert, intelegem ca acesta nu era mostenitor legal, si atunci nu e obligat la raportul donatiilor, chiar dc nu era scutita de raport, nu conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.845. c.civ. Vladutbarbat Vladutbarbat Va rog sa-mi explicati de ce exista doua cote :una a tertilor beneficiari , si alta a rezervatarilor ? Cum se calculeaza cotele fiecaruia daca se invoca ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport e_florin e_florin buna ziua ,am auzit de donatie cu scutire de raport ,as dori sa aflu daca donatia poate fi contestata de rudele donatorului dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatiei iii02 iii02 In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)