avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Introducerea in cauza a unui alt parat - de catre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Introducerea in cauza a unui alt parat - de catre Curtea de Apel

Buna ziua,
Am urmatoarea problema. In 2006 m-am inscris la un concurs organizat de ISJ Mehedinti, pentru a ma pretransfera pe un post vacant din judetul Mehedinti. Cererea mi a fost acceptata, m am prezentat in sedinta publica unde am obtinut un post, un alt candidat a obtinut un alt post, insa ISJ Mehedinti a elaborat decizia de numire pe postul ocupat de mine pe numele acelui contracanditat, pe motiv ca nu am domiciliul in localitate. Am actionat in instanta si am castigat, insa Curtea de Apel Craiova, a decis ca prima instanta ar fi incalcat art 129, CPC, pentru ca nu mi s-a cerut introducerea in cauza a acelui candidat, in calitate de parat si pentru faptul ca mi s-ar fi dat mai mult decat am cerut, fapt pentru care a trimis dosarul la rejudecare. La rejudecare instanta a hotarat introducerea in cauza a domnisoarei ca parata, in ciuda faptului ca aceasta a invocat exceptia privind lipsa calitatii procesuale pasive, iar eu am aratat ca nu poate fi trasa la raspundere pentru ceea ce cer eu, intrucat a ocupat un alt post in sedinta publica si nici nu are calitatea de a fi obligata de a ma repune in drepturi, in sensul incadrari mele pe postul ocupat in sedinta publica. Aceasta instanta a respins astfel cererea si ma obliga la plata cheltuielilor de judecata fata de aceasta, in ciuda faptului ca nu eu am chemat-o in judecată. Am depus recurs, am aratat ca textul invocat de ei este declarat discriminatoriu si neconstitutional, fapt pentru care a fost schimbata legislatia, in privinta acelui articol, ca a fost introdu-sa respectiva fara acordul meu si fara sa poate fi trasa la raspundere, iar documentul pe care il invoca in aceasta instanta nu poate fi demonstrat ca existand si fiind real, insa instanta a ignorat orice text legislativ si orice prevedere si exceptie invocata - nu stiu motivele reale, probabil ca nu am avut avocat si am elaborat o aparare documentata si destul de mare (vreo 15 pagini), deci este posibil sa nu fi citit argumentele legale.
As vrea sa va intreb unde mai pot ataca o astfel de sentinta (data de Curtea de Apel), inainte de a ma adresa CEDO?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 10 Iunie 2010
Aplicarea disp.art.129 c.pr.civ,conform acestor prevederi este o prerogativa presedintelui instantei de judecata in functie desfasurarea dezbaterilor,de probele administrate ,probabil ca motivarea instantei la luarea acestei masuri este ca necesitatea introducerii in cauza a acelei persoane a reiesit din dezbateri.
Trebuie cunoscuta totusi aceasta motivare,astfel cum reiese ea din consemnarile de sedinta(incheiere,practicaua hotararii)
De asemeni presedintele de complet ,probabil a considerat ca dezbaterile si hotararea trebuie sa ii fie opozabile si acelei persoane.
In cazul unei astfel de situatii ,nu era obligatoriu acordul dvs.,dar probabil ca vi s-a consemnat pozitia procesuala la punerea in discutie a problemei.
Fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului in totalitate,cred ca este greu de emis o opinie pertinenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari - cheltuieli de judecata unei terte peroane ficgo ficgo Buna ziua, Ma numesc Felix si am avut un lung sir de procese cu un inspectorat scolar (reprezentantul ISJ - inspectorul general de atunci, momentan este ... (vezi toată discuția)
Intrebare - proces dreptul muncii/cheltuieli de judecata ficgo ficgo Buna ziua, Ma numesc Felix si am avut un lung sir de procese cu un inspectorat scolar (reprezentantul ISJ - inspectorul general de atunci, momentan este ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii de anulare a deciziei consiliului de administratie? RobertStanila RobertStanila Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest ... (vezi toată discuția)