avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere teren de la primarie pentru construirea unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere teren de la primarie pentru construirea unei locuinte

Buna ziua,

Locuiesc in mun Galati sunt casatorita de 3 ani si am un bebelus de 7 luni, inca nu avem o locuinta si nu ne permitem un credit de locuinta. Daca adresez o cerere pentru a mi se da teren de la primarie mi se va da?? Va intreb pentru ca auzisem ca era o lege potrivit careia cine solicita un teren pentru constructie locuinta si nu primeste nici un raspuns la cerere in 30 e zile de la depunerea acesteia se considera aprobata. Daca da va rog sa ma invatati ce acte trebuie sa fac.
Daca nu cum as putea sa depun dosar anl daca suntem luati in spatiu de o ruda dar aceasta a declarat ca nu locuim acolo si ne-a scazut de la impozit. Noi locuim cu chirie dar proprietarul refuza sa ne faca contract de inchiriere.
Va rog mult dati rsp.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 15:08, 10 Iunie 2010
Buna ziua !
Aprobarea tacita prevazuta de OUG 27/2003 , actualizata , nu include in categoria actelor ce intra sub incidenta acesteia pe cele din categoria enumerata de dvs. , insa nimic nu va impiedica sa va interesati la primarie despre oportunitatea acordarii unei locuinte in baza legii 15/2003 sau alt program (ANL etc) .
userul @adrianmarin are dreptate. O.U.G. nr. 27/2003, nu include in categoria actelor ce intra sub incidenta acesteia pe cele din categoria enumerata de dumneavoastra.
In schimb, puteti solicita o locuinta ANL, sau, in baza art. 15 lit. c) din legea nr. 50/1991, puteti solicita concesionarea unui teren, pentru constructia unei locuinte, daca aveti banii necesari constructiei.
legea nr. 50/1991
"ART. 15
Prin excepţie de la prevederile art. 13 alin. (1), terenurile destinate construirii se pot concesiona fără licitaţie publică, cu plata taxei de redevenţă stabilite potrivit legii, ori pot fi date în folosinţă pe termen limitat, după caz, în următoarele situaţii:
a) pentru realizarea de obiective de utilitate publică sau de binefacere, cu caracter social, fără scop lucrativ, altele decât cele care se realizează de către colectivităţile locale pe terenurile acestora;
b) pentru realizarea de locuinţe de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legii;
c) pentru realizarea de locuinţe pentru tineri până la împlinirea vârstei de 35 de ani;
d) pentru strămutarea gospodăriilor afectate de dezastre, potrivit legii;
e) pentru extinderea construcţiilor pe terenuri alăturate, la cererea proprietarului sau cu acordul acestuia;
f) pentru lucrări de protejare ori de punere în valoare a monumentelor istorice definite potrivit legii, cu avizul conform al Ministerului Culturii şi Cultelor, pe baza documentaţiilor de urbanism avizate potrivit legii." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare cu titlu gratuit pentru culte (fara redeventa) Brancoveanu Mircea-Mihai Brancoveanu Mircea-Mihai Legea nr. 50/1991, republicata, privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor prevede la Cap. II - ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Constructii ce pot fi efectuate pe un teren care este dat in concesiune Daniela Radu Daniela Radu Am si eu o intrebare: aveti idee care este actul normativ (numar, data aparitiei) care prevede ce tip de constructii pot fi efectuate pe un teren care este dat ... (vezi toată discuția)