avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 10 ha
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

10 ha

Buna Ziua,

daca cineva si-ar putea da cu pararea i -as multumi.
Deci pe scurt
Sotia a mostenit 10 ha de teren agricol,si -a despagubit fratii,titlu de propietate e pe numele iei ,deci totul OK,pana ieri 9 Junie cand a primit o citatie in calitate de parata la Judecatorie.Reclamantul pe care nu-l cunoatem nu la vazut nimeni vreodata la fata sutine ca ar fii cumparat terenul in 1998cu 11milioane de lei .In citatie era o copie a unei conventii intre mama sotiei si cumparatorul prezumtiv.

Nimeni nu stie de as ceva sotia spune ca reclamantul ar putea fii persoana caruia prin ani 1990-1997 a luat pamantu in asociatie .Nu stiu dar e ciudat.
Sunt din Timisoara si i-mi trebuie probabil un advocat bun.

Multumesc.:help:
Cel mai recent răspuns: OVIDIUMATEIAS , utilizator 08:52, 10 Iunie 2010
ar fi cazul sa vindeti urgent terenul...
daca sotia are titlu de proprietate si si-a intabulat dreptul de proprietate, nu aveti de ce sa va faceti probleme;
Buna ziua !
Daca terenul este mostenit, aveti titlu de proprietate pe acesta si cele 10 ha apar in el, lasand deoparte digresiunea juridica justificativa, va pot spune ca aveti castig de cauza in instanta.
Cu un avocat in cauza sigur rezolvati problema in favoarea dumneavoastra.
Cu stima !
Buna ziua !
Nu pot fi de acord cu solutia data de colegul guvernator mg , cel putin nu pana cand nu vedeti care sunt datele problemei , ce fel de act a fost incheiat pt ca nu orice actiune in instanta are castig de cauza . Asa cum ati precizat si dvs. cautati un avocat care raportat la documentele pe care le detineti si la probele existente in dosarul existent sa va sfatuiasca .
Bafta !
In instanta cumparatorul va trebui sa faca dovada cu martori. In plus trebuie vazut ce fel de act este. Este un precontract incheiat la notariat, este un act de mana. In mod normal un act de mana se incheie si in prezenta unor martori. Are trecuti martorii pe conventie? In plus exista mi se pare obligativitatea incheierii actului de vanzare cumparare intr-un termen, parca 3 ani.Mai trebuie vazut a cui era pamantul: a mamei, a tatalui, cine l-a vandut; daca l-a vandut mama si era mostenirea tatalui, aveau drept si copiii, daca era mostenirea mamei avea doar ea dreptul de a vinde, sunt niste aspecte ce trebuiec vazute. In orice caz trebuie intabulat de urgenta. Aveti gastig de cauza.

Alte discuții în legătură

Donatie si intabulare adelutzacj adelutzacj Buna seara, as avea o rugaminte la cine ma poate ajuta cu un sfat.Mama mea vrea sa imi doneze cota parte dintr-o casa pe care a obtinut-o prin mostenire cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan lili ticala lili ticala Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece ... (vezi toată discuția)
Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)