avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare drepturi litigioase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare drepturi litigioase

Prin dezbaterea succesiunii, am dobandit 1/2 cota parte indiviza din masa succesorala.Decedatul,avea introdus un dosar de retrocedare pe legea 10/2001, si avea un contract de prestari servicii cu o firma specializata in retrocedari, prin care se obliga sa-i plateasca o cota parte din valoarea imobilului sau a masurilor compensatorii,in momentul primirii acestora("mostenitorii preiau aceste obligatii")este prevazut in acest contract.
Se pot vinde aceste drepturi litigioase fara acordul tuturor mostenitorilor, si ce se intampla cu obligatiile din contractul de prestari servicii cine ramane raspunzator de acestea in cazul vanzarii acestor drepturi?
Lucrez cu un program de operare Linux si pot continua discutia numai cu tasta editeaza.Eventualele precizari le voi face tot in acest post.
Nu doresc sa vand intreaga cota indiviza, care este formata si din bunuri care nu se afla in litigiu.Doresc vinderea numai a cotei de mostenire din dosarul de retrocedare. In cazul vinderii acestor drepturi, ce se intampla cu obligatiile din acest contract de prestari servicii, vor fi preluate de cumparator sau vor ramane la mostenitori?
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
robertnelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:00, 10 Iunie 2010
numai cota dvs indiviza o puteti vinde.. si pentru aceasta nu aveti nevoie de acordul celorlalti
Drepturile litigioase care vizeaza intreaga succesiune se pot instraina cu acordul tuturor coerezilor.
In ceea ce priveste obligatiile contractuale, odata ce este acceptata succesiune, mostenitorii sunt tinuti de acestea.Erezii preiau mostenirea , cu activul si pasivul acesteia (obligatiile si sarcinile care o afecteaza).
Pentru a fi in posibilitatea de a vinde (cesiona) drepturi litigioase este necesar:
1. Sa existe un proces in stare de judecata (fond),
2. Cesiunea sa se faca in schimbul unui pret.
3. Sa se remita pretul, cheltuielile si dobanzile.
4. Cesiunea sa fie exercitata in fata instantei de judecata ori notificata pe cale extrajudiciara.
Aceste conditii ar putea fi indeplinite in situatia in care actionati primarul in instanta pe legea 10/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil? robertnelu robertnelu Daca mostenitorii,nu se inteleg pentru dezbaterea succesiunii la notariat,exista posibilitatea dezbaterii acesteia in instanta si asa... separarea lor pe ... (vezi toată discuția)
Trei mostenitori t.robert47 t.robert47 In urma decesului unuia dintre parinti,dupa dezbaterea succesiunii,mostenitorii au aflat ca exista un contract de prestari servicii cu o clauza (mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001, drept juridic, imobil retrocedat, partaj !!! dip2011 dip2011 Am un imobil care in baza legii 112 a fost retrocedat, din care 1 apartament catre mine ca proprietar iar restul de 11 apartamente au fost vandute de catre ... (vezi toată discuția)