avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema.Am nascut in 24 martie 2009, iar incepand cu 05.05.2009 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediu crestere copil, nu am beneficiat de un salariu mediu pe unitate si nici nu stiam de acest lucru pana acum. La 01 mai 2010 am reluat activitatea.Mentionez ca lucrez la o primarie de comuna si sunt functionar public.Se mai poate face cerere catre angajator sa beneficiez de acest salariu mediu pe unitate? E brut sau net?Va rog sa ma sprijiniti in aceasta problema si sa ma lamuriti ce cadru legal este. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 13 Iunie 2010
Acest drept privind salariu mediu net pe unitate este izvorat dintr-un contract colectiv de munca si aveati un termen de 6 luni pentru a va cere acest drept, acum e prea tarziu, s-a prescris.
Acest ajutor este acordat in baza CCMN , care , in principiu, nu este aplicabil functionarilor publici.
Asa cum am mai spus, termenul de 6 luni se refera la actiunea in instanta si nicidecum la depunerea cererii la angajator pentru acordarea acestui ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nastere copil badryana badryana Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema.Am nascut in 24 martie 2009, iar incepand cu 05.05.2009 mi s-a suspendat contractul de munca pentru ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere LUMI1971 LUMI1971 Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)