avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate la nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate la nastere copil

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema.Am nascut in 24 martie 2009, iar incepand cu 05.05.2009 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediu crestere copil pana la 2 ani, nu am beneficiat de un salariu mediu pe unitate si nici nu stiam de acest lucru pana acum. La 01 mai 2010 am reluat activitatea.Mentionez ca lucrez la o primarie de comuna si sunt functionar public.Se mai poate face acum cerere catre angajator sa beneficiez de acest salariu mediu pe unitate? E brut sau net?Va rog sa ma sprijiniti in aceasta problema si sa ma lamuriti ce cadru legal este. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 15:03, 10 Iunie 2010
Acest ajutor in cuantul egal cu al unui salariu mediu pe unitate platit mamei pentru nasterea fiecarui copil se plateste conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National, art. 51. Acest contract colectiv reglementeaza relatiile dintre angajatori si salariati, or dumneavoastra nu sunteti salariat, sunteti functionar public. Opinia unei parti a specialistilor la care subscriu este ca functionarilor publici nu trebuie sa li se aplice prevederile contractelor colective de munca intrucat acestia nu sunt salariati iar raporturile dintre functionari si institutiile publice nu-s raporturi de munca, dar exista si juristi care considera contrariul. Mi-ar lua prea mult sa scriu motivele invocate de fiecare din tabere pentru a-si argumenta pozitia. Mai intai verificati sa vedeti daca sunteti functionar public, nu toate persoanele care lucreaza in institutii publice sunt functionari publici, poate totusi sunteti personal contractual si atunci in mod cert aveti dreptul la acest ajutor. Daca insa sunteti functionar public nu cred ca veti primi ajutorul, mai ales daca ne gandim si la masurile impuse institutiilor publice. Fireste, puteti incerca sa obtineti in instanta acest ajutor, dar sa nu riscati o disponibilizare mai ales ca trebuie redus numarul functionarilor publici, si probabil se va incepe cu cei mai incomozi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate badryana badryana Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema.Am nascut in 24 martie 2009, iar incepand cu 05.05.2009 mi s-a suspendat contractul de munca pentru ... (vezi toată discuția)
Cat de corecte sunt platile compensatorii marry1 marry1 Sunt disponibilizata de la o societate cu capital majoritar privat cu un nr.de angajati la data disponibilizarii aproximativ 1700.Am chemat in judecata in urma ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Paduraru Oana Paduraru Oana daca din 200 salariati dintr-o unitate, 180 sunt functionari publici, 20 contractuali si pleaca toti prin desfiintarea unitatii, vorbim de disponibilizare ... (vezi toată discuția)