avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarii

As dori sa stiu ce taxe se platesc la stat pentru salariile administratorului , presedintelui si femeia de serviciu. Se intocmeste decl.100 ca la orice pers.juridica ?
Cel mai recent răspuns: mamina , utilizator 09:48, 17 Iunie 2010
Presedintele este retribuit cu o indemnizatie bazata pe contract de mandat, e asimilata salariului: se plateste impozit 16% (stopat la sursa) si contributia pentru sanatate.

Administratorul si femeia de serviciu sunt salarizati pe baza de CIM si se platesc toate darile (impozit, sanatate, somaj, asigurari sociale).

Daca optati pentru varianta cu contracte civile, varianta contestata de multa lume, dar aplicata inca in multe asociatii, platiti ca si la presedinte impozit si asigurari de sanatate.
Atentie! Pe declaratia 100, in cazul in care optati pentru contract civil, atunci folositi pozitia 616 (venituri din contracte/conventii civile), la fel si la presedinte.

Pentru Presedinte inteleg , dar Administratorul are deja un CIM la locul de munca unde este inregistrat cu carte de munca , si la care plateste impozit , sanatate , somaj , asigurari .
Trebuie facut CIM normal si administratia ii elibereaza FF2? Mai normal ar fi sa plateasca numai impozit , celelalte dari platindu-le de la locul unde are FF1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 sectiunea c marryradu marryradu Am depus declaratia 112 pe sectiunea c eu administratorul femeia de servici si presedintele toti pe conventii civile si imi da urm eroare: E: asigurat (3) ... (vezi toată discuția)
Conventii civile Mateiani Mateiani Buna ziua . Am o nelamurire in legatura cu declaratia 112 ,daca este obligatorie pentru as. de proprietari ,unde administratorul , femeia de serviciu si ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as proprietari -pensionar marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara. 1.Pt.un presedinte al as.de proprietari -pensionar,incadrat pe baza unei conventii civile de 100 ron pe luna-brut, ce obligatii trebuie ... (vezi toată discuția)