avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si impartirea bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si impartirea bunurilor

Buna ziua.
Vreau sa divortez si vreau sa stiu cateva chestii importante privind impartirea bunurilor. Locuiesc in casa socrilor, am participat financiar la renovare, mobila, etc dar nu am documente doveditoare. Am luat insa doua credite din banca, pe numele meu, pentru achizitionarea unei masini. Intrebarea mea este ca daca sotia nu va fi de acord cu partajul amiabil, dupa pronuntarea divortului voi ramane cu creditele in continuare si cu masina, sau se poate sa ramana doar cu creditele?
Eu nu doresc nimic de la ea decat masina si sa raman cu creditele de platit in continuare. Se poate legal sa cer asa ceva? Daca se opune sotia la aceasta propunere, ce se intampla in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 15:25, 1 Iunie 2011
se poate sa ramaneti si cu masina si cu creditele. va trebui insa sa faceti dovada cotei de contributie la achizitionarea acestui bun si la plata creditelor.
in principiu consultati un avocat care va poate explica mult mai in detaliu.
aveti posibilitatea efectuarii unei tranzactii cu sotia in sensul celor aratate de dv. luati legatura cu ea si cu un avocat pentru redactarea inscrisului.
puteti imparti bunurile comune prin incheierea unei tranzactii, ce urmeaza a o depune in fata instantei, care va lua act de intelegerea partilor cu privire la partaj.
un avocat va poate redacta tranzactia pentru a putea fi mai sigur.
suuces in continuare.
buna ziua .
daca exista posibilitatea realizarii partajului amiabil, puteti incheia o tranzactie pe care o depuneti in instanta, urmand ca judecatorul sa pronunte o hotarare de expedient.
Dar in caz ca nu ma inteleg cu sotia in privinta partajului, ce se poate intampla in privinat celor doua credite si a masinii?

Alte discuții în legătură

Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Subiect: divort amiabil; solutie impartire bunuri in coproprietate? miha_radu miha_radu Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si sotul meu, cu care sunt casatorita de 5 ani, dorim sa divortam pe cale amiabila din ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)