Buna ziua.
Vreau sa divortez si vreau sa stiu cateva chestii importante privind impartirea bunurilor. Locuiesc in casa socrilor, am participat financiar la renovare, mobila, etc dar nu am documente doveditoare. Am luat insa doua credite din banca, pe numele meu, pentru achizitionarea unei masini. Intrebarea mea este ca daca sotia nu va fi de acord cu partajul amiabil, dupa pronuntarea divortului voi ramane cu creditele in continuare si cu masina, sau se poate sa ramana doar cu creditele?
Eu nu doresc nimic de la ea decat masina si sa raman cu creditele de platit in continuare. Se poate legal sa cer asa ceva? Daca se opune sotia la aceasta propunere, ce se intampla in acest caz?
Multumesc
buna ziua.
daca nu exista posibilitatea realizarii partajului pe cale amiabiala, se va investi instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect partajul judiciar.
intrucat exista si credite contractate de parti, va trebui sa fie inclusa in cauza si banca creditoare .
in functie de probatoriul administrat in cauza, instanta va stabili cotele parti ce se cuvin fiecarei parti .
Eu am si un apartament dobandit inainte de casatorie si este inchiriat. Cum pot dovedi ca eu platesc ratele la masina din salariul meu si chirie? Pot dovedi cu acte ca primesc chirie pe apartament dar nu stiu daca se ia in calcul ca eu am aportul cel mai mare la plata creditelor si implicit a masinii. Cum pot dovedi ca eu dau toti banii la achitarea creditelor, avand in vedere ca daca sa calculeaza suma totala din chirie si salar, se poate demonstra ca imi pot plati ratele la banca si pot sa ma si intretin cu diferenta? Se ia in calcul acest lucru sau se merge pe principiul 50% - 50%?
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)