avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre proiectul codului civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre proiectul codului civil

La un recurs , avocata partii adverse a folosit prevederi ale PROIECTULUI CODULUI CIVIL care nu este inca valabil, de asemenea aceleasi prevederi le-a folosit si in CONTESTATIE IN ANULARE a deciziei data de aceeasi instanta a tribunalului. Este corect sau nu? JUDECATORII consider ca nici macar nu au citit acele fraze (prevederi) . Va rog sa imi spuneti aceasta deoarece in 14.06.2007 am termen de judecare a contestatiei si as dori sa combat in caz ca nu sunt valabile prevederile din PROIECTUL CODULUI CIVIL . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 09:36, 21 Mai 2007
M-am uitat prin proiectul Codului civil. Unele articole au alt continut decat cele din Codul civil. Oricum, proiectul nu este act normativ si nu poate fi invocat in instanta.
Multumesc pentru raspuns. Eu sunt persoana cu handicap, am picior amputat. V-am pus aceasta intrebare pentru ca eu am pierdut in recurs,din cauza ca avocata partii adverse s-a folosit de prevederile PROIECTULUI CODULUI CIVIL si vad ca se foloseste si in continuare. Ce ziceti - ii pot face plingere penala atit ei cit si judecatorilor pentru infractiunea de "Abuz in serviciu contra intereselor persoanei". Si o alta intrebare : Cunoasteti sau ati auzit in vreun articol din Codul Civil sa se scada un procent de 20 la suta din valoarea imobilului care reprezinta valoarea uzufructului retinut de un defunct la momentul incheierii contractului de donatie. Avocata este stagiara si o cheama CHERECHES ROZINA.
eu nu am auzit si nici nu am citit despre acel procent de 20% mi se pare aberant, dar daca nu am citit eu asta nu insemna ca nu ar exista,
cat despre acea avocata , ce sa zic, avocatiii scriu multe si cu multe intelesuri pentru a-si acoperi spatele asa ca ceea ce sriu ei se interpreteaza in mai multe feluri, ca de sunt avocati.

in fine , nu este normal sa faca referire la un act normativ care nu este in vigoare, faceti note scrise si precizati acest lucru, puneti in vedere instantei sa nu i-a in seama inscrisurile depuse pana acum de avocata si care contin acele referiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere judecare in lipsa urgent! stanceni stanceni buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de cerere pentru judecare in lipsa..urgent! va multumesc (vezi toată discuția)
Ce sanctiune se aplica unui avocat stagiar care nu poarta roba si/sau pune concluzii la tribunal Shamy Shamy Am fost parte intrun proces unde avocatul partii adverse a venit fara roba. Am citit legea avocatilor si Statulul acestora iar purtatul robei este obligatoriu. ... (vezi toată discuția)
Admisibilitate actiune pentru daune morale anylad anylad Am urmatoarea speta: actiune civila promovata la instanta penala - ucidere din culpa - daune materiale si daune morale, fond si recurs. Partile civile nu sunt ... (vezi toată discuția)