avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... model cerere judecare in lipsa urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

model cerere judecare in lipsa urgent!

buna ziua

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de cerere pentru judecare in lipsa..urgent!


va multumesc
Cel mai recent răspuns: kenzzo , utilizator 15:26, 14 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu faceti o cerere deosebita... in cererea de chemare in judecata adaugati si urmatoarea fraza: "intrucat, nu ma pot prezenta la toate termenele fixate de instanta, va rugam sa dispuneti si judecarea in lipsa"... Daca deja este actiunea pe rol si aveti termen: faceti o precizare la actiune in care adaugati fraza de mai sus
Buna dimineata
Model de cerere de judecare in lipsa:

Judecatoria.......... (o gasiti pe citatie)
Dosar nr. : .... / ... / 20... (in citatie)
Termen de judecata: ../.. /20....(in citatie)

DOMNULE PRESEDINTE

Subsemnata .... .... , domiciliata in .............. (adresa unde doriti sa vi se comunice sentinta si eventualele citatii urmatoare), solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila.
Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ......

Cu stima,

Cam asta ar fi o cerere de judecare in lipsa
O zi buna
articolul 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila mai este valabil dupa noul cod de procedura civila ? si ce articol trebuie invocat dupa noul cod de procedura civila in acelasi model de cerere de judecata in lipsa . va multumesc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimat forumist,

Nu este posibilă invocarea prevederilor celor două Coduri, simultan.

Dacă aţi introdus acţiunea înainte de 15 februarie 2013, vă judecaţi după vechiul Cod, dacă aţi introdus-o ulterior, după Noul Cod.

Astfel, este necesar să precizaţi dvs să determinaţi cadrul normativ aplicabil. Temeiul legal pe Noul Cod de procedură civilă este art. 223 alin 3.

Cu stimă.

multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)
Conform cãror prevederi se solicitã judecarea cauzei în lipsã? paula manta paula manta Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns - inainte de 15.02.2013 foloseam pentru judecarea in lipsa art 242 Cpc, acum ce art pot folosi dupa noul cod ... (vezi toată discuția)
Cerere de judecare in lipsa. aliss73 aliss73 Am un litigiu de munca care sa judecat dar instanta a hotarat repunerea pe rol.Va rog sa-mi spuneti daca la prima infatisare pot depune o cerere pentru ... (vezi toată discuția)