avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cec fara acoperire, actiune in instanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cec fara acoperire, actiune in instanta

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: am dat marfa la o firma de cateva luni, cecul cu o suma mai mica decat valoarea marfii l-am depus luni, la care am primit raspuns azi ca este fara acoperire "lipsa totala de disponibil". Firma este in functiune dupa ReCom. Vreau sa inaintez o actiune in instanta pt recuparerea sumei. In acest caz ce actiune sa fac? stiu ca este si infractiune si instanta va judeca doar cererea mea, dar pe urma poate sa constate ca este infractiune si sa fie facut un dosar penal din oficiu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:28, 11 Iunie 2010
in cazul dv. aveti posibilitatea somatiei de plata, sau a unei actiuni privind recuperarea pretului datorat. in actualele conditii va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui mediator....
puteti depune la instanta o somatie de plata impotriva societatii in cauza.
dupa obtinerea unei hotarari defnitive si irevocabile, investiti hotararea cu formula excutorie si va adresati unui executor pentru recuperarea debitului.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
Sau puteti solicita instantei investirea cu formula executorie a filei cec, pe care ulterior o executati.
Pentru diferenta mergeti pe somatie de plata.
Doamna Dana, va rog sa ma lamuriti cu privire la investirea cu formula executorie a filei de cec? ce actiune fac? care sunt taxele? competenta (este vorba de 2 cecuri, fiecare cu cate 160000 lei)? pot sa cer in aceeasi actiune pt doua cecuri, firma este aceeasi? daca mai este ceva important sa imi spuneti va rog.

Multumesc mult.
Vedeti mesaj privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec emisa dupa intrarea in insolventa - urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o solutie: avem un client care ne-a eliberat o fila CEC pentru marfa achizitionata, dupa intrarea in procedura de ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate neplata cec (insolventa) catalin_stavros catalin_stavros Buna seara. Am o Intrep. individ. in domeniul comertului cu articole vestimentare. Am vechime de aproape 2 ani. Am un singur furnizor de la care iau marfa cu ... (vezi toată discuția)
Emitere cec fara acoperire Undertaker Undertaker am o intrebare f. urgenta... o persoana a emis un cec catre o societate, cec care avea o anumita data scadenta. la data scadenta creditorul cecului nu a putut ... (vezi toată discuția)