avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa plec in perioada de proba. Cum sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa plec in perioada de proba. Cum sa fac?

Am inceput sa lucrez in cadrul unei firme de 21 de zile calendaristice. Initial mi-au spus un salariu, apoi m-au anuntat ca in perioada de proba voi primi un salariu mai mic si ca perioada de proba va fi de o luna. Au trecut 21 de zile si vreau sa plec. Cum sa procedez? As vrea sa spun ca vreau sa plec, dar mi-e teama ca nu voi mai primi salariul si ca am lucrat degeaba. In caz ca totusi mi-l vor da, va trebui sa semnam un act sau imi vor da banii pur si simplu? Sunt o firma particulara. Sau mai bine sa spun ca vreau sa raman, sa le dau actele pentru contract si apoi dupa o luna dupa ce iau salariul sa plec? Imi dau seama ca e o solutie deplasata, dar nu mai am incredere in angajatori. Va multumesc si astept un sfat.
Cel mai recent răspuns: Raisa_Pandrea , utilizator 16:14, 18 Mai 2007
Ai incheiat contractul individual de munca? Daca DA, care sunt clauzele privind salariul si perioada de proba?
Daca simti ca locul tau nu-i in acea companie, sfatul meu ar fi sa nu faci concesii. Poti pleca fie prin acordul partilor, fie prin demisie...
In orice caz, sarcina probei privind plata salariului revine angajatorului... E suficient sa invoci acest lucru in instanta .
Mai exista si un organism numit Inspectia Muncii.
Recomand insa o solutionare amiabila a situatiei...Ar fi mai simplu si fara bataie de cap. Dialogul ar putea rezolva situatia ta.
Mult succes
Ai incheiat contractul individual de munca? Daca DA, care sunt clauzele privind salariul si perioada de proba?
Daca simti ca locul tau nu-i in acea companie, sfatul meu ar fi sa nu faci concesii. Poti pleca fie prin acordul partilor, fie prin demisie...
In orice caz, sarcina probei privind plata salariului revine angajatorului... E suficient sa invoci acest lucru in instanta .
Recomand insa o solutionare amiabila a situatiei...Ar fi mai simplu si fara bataie de cap. Dialogul ar putea rezolva situatia ta.
Mult succes
Mult succes
La primirea salariului vei semna un act, statul de plata.
Daca vrei sa renunti in perioada de proba , cf Codului Muncii, anunti societatea printr-o notificare scrisa.

Alte discuții în legătură

Șefa nu vrea să îmi accepte demisia fără preaviz. nu am cum să mai vin la muncă, ce pot face? bianca9991 bianca9991 Salut ,sunt stundeta si am lucrat o luna de pe 12 sept 2018 pana azi...daca pot spune asa la PROFI ca si Casier. Astazi,11.10.2018 am fost sa-mi prezint ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba acristianx acristianx Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis ... (vezi toată discuția)
Demisie coolgirl coolgirl Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie:Lucrez la o firma de aprox 1 luna de zile si am contract pe perioada determinata de 3 luni.Intre timp am gasit un alt ... (vezi toată discuția)