avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda Administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda Administrativa

Acum exact o saptamana am fost chemat sa dau declaratii la politie in legatura cu cumpararea si consumul pentru uz personal de cannabis. Am declarat ca am cumparat si ca am consumat, iar anchetatorul mi-a explicat ca voi primi o amenda administrativa. Problema e ca inca nu am primit nimic prin posta si voi urma sa plec din tara undeva in jurul lunii August. In cat timp credeti ca voi primi aceasta amenda si in cazul in care pana in August nu vine nimic ... ce ar fi cel mai bine sa fac? Dispun de numarul de contact al celui care m-a anchetat.

PS Toata ideea e ca aceasta amenda nu trebuie sa ajunga pe adresa mea din buletin ci la o adresa unde nu locuiesc cu forma legala, cum am cerut si in declaratie. Nu vreau ca in cazul in care sunt plecat sa ajunga la adresa mea de domiciliu asa ceva.

Va multumesc anticipat, Aurel Tamas
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:08, 10 Iunie 2010
Daca ati facut cerere pentru comunicarea solutiei pe alta adresa decat cea din buletin atunci comunicarea se va face aici, daca nu pe adresa din buletin.Vorbiti cu postasul sa v retina plicul si totul va fi ok.
1.Cum adica sa imi retina postasul plicul?
2.Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo reglementare legislativa in privinta termenului in care ar trebui trimisa amenda dupa declararea faptei? Poate veni si peste un an ?
Ce nu intelegeti, vorbiti cu el sau faceti o cerere in acest sens.Amenda nu poate veni dupa un an, dar poate dura cateva luni(3,4).
Amenda o dispune procurorul si nu politistul.
Poate sa dureze mult timp pana sa va vina amenda.

av. Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere tigara cu "iarba" Miridraga Miridraga Cineva la un concert detinea o tigara cu \"iarba\" si a fost prins ( acesta nu consuma \"iarba\"), si-a cumparat-o din curiozitate dar nu a pucat sa o consume. ... (vezi toată discuția)
Martor-suspect in cazul de trafic de droguri edward42 edward42 Am avut tangente cu un traficant cannabis. Am fost adus in calitate de martor, am declarat tot ce aveam de declarat, si am recunoscut ca am consumat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda parcare nepermisa zulg zulg Buna ziua. Am cateva intrebari. Am primit o amenda pentru parcare nepermisa. Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu ... (vezi toată discuția)