Am niste probleme cu creditul imobiliar, in sensul ca am ramas somer si nu mai pot plati. Am fost la banca si mi-au propus o perioada de gratie de 6 luni la care dobanda neplatita in cele 6 luni se vor adauga la soldul initial ce il am de platit bancii. Ptr creditul respectiv am ipoteca de gradul I, iar pentru suma care se va adauga la soldul initial (dobanda pe cele 6 luni care momentan nu o voi mai plati cu acceptul bancii) imi propun ipoteca de gradul II pe acelasi aprtamentul.
Stiu ca daca nu mai platesc imi vor executa silit apartamentul, iar pentru suma ramasa (din vanzarea apartamentului nu vor scoate suma imprumutata) imi vor face poprire din salariu in cota 1/3. In cazul cand sunt mai multe credite de la banci stiu ca se poate opri 1/2 din salariu.
Intrebare: Aceasta a doua ipoteca (de grad II) se poate considera un alt imprumut, astfel incat in caz de imposibilitate de plata dupa cele 6 luni sa-mi opreasca 1/2 din salariu ?
Multumesc celor care imi vor raspunde.
ipoteca de rang 2 nu este un alt imprumut, prin aceasta banca majoreaza valoarea garantiei in cazul contractului de credit.
doar situatia in care aveti mai multe contracte de credit in executare silita atunci, banca unde aveti ipotecile are prioritate in recuperarea sumei. aceasta ar fi doar diferenta, pt ca majorarea valorii ipotecii se face prin act aditional la contractul de ipoteca autentificat la notar si inscris in cf ... deci veti avea niste costuri suplimentare
Nu, nu este un alt imprumut.
Veti incheia un act aditional la contractul de credit initial si un alt contraqct de garantie imobiliara pentru ipoteca de rang II.
Credit bancar
flavius26
Buna ziua,
Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)