avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... decret 507/2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

decret 507/2010

va rog din suflet imi puteti zice ce schimbari de pedepse a dat acest decret 507/2010 aplicare 275/2006 va multumesc mult.o zi buna
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 13:01, 13 Iunie 2010
Daca fratele nu a comis infractiunea in minoritate sau din culpa, se poate elibera dupa ce a executat 2/3 din pedeapsa sau daca are zile de munca efectuate , se poate elibera mai devreme dar nu inainte de executarea a 1/2 din pedeapsa.
Mihai S.R. a scris:

Daca fratele nu a comis infractiunea in minoritate sau din culpa, se poate elibera dupa ce a executat 2/3 din pedeapsa sau daca are zile de munca efectuate , se poate elibera mai devreme dar nu inainte de executarea a 1/2 din pedeapsa.

Ma scuzati ca indraznesc sa ma mir si sa va intreb, cum va explicati ca dl Camataru' a iesit dupa ce a executat mai putin 1/2 din pedeapsa? o fi fost in "minoritate" sau sechestrarea de persoane, proxenetism au fost comise din culpa?
Multumesc!
va multumesc din suflet.a fost arestat pt inselaciune.da are si zile de munca sicolaborari artistice in incinta penitenciarului deci ar putea face cerere pt a intra in comisie?
va multumesc inca o data
“Rezumatul” celor scrise pana acum:

@mellisa_38f a scris:
are executat 3ani si 5 luni

Ar mai avea un an… Dar:

@Arama a scris:
trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa adica 54 luni/ adica 4 ani si 5 luni..daca a muncit la zile executate se adauga si cele muncite..si daca cele executate+cele castige din munca=4 ani si 5 luni poate face cererea!
(sublinierea imi apartine)

Asadar, in functie de nr-ul de zile lucrate trebuie sa faceti calculul…
Jumatate de pedeapsa a executat…
@ Arama:
Nu cunosc speta, nu stiu amanunte ( ce pedeapsa a avut, pentru ce infractiuni, cand a fost arestat, cand a fost eliberat, de ex.) deci nu va pot raspunde.
E posibil, subliniez , e posibil, ca sa fi fost aplicat ar. 88 c.pen, adica perioada arestarii dinainte de condamnare,sa fi fost dedusa din totalul pedepsei.
Niciodata nu comentez o speta din informatiile media.
Cu stima, consultant Mihai S.R.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim detentie eu76 eu76 Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce conditii se obtine schimbarea de regim de la semi-deschis la regim deschis pentru o persoana privata de libertate. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului melinaR melinaR Buna seara am si eu o intrbare daca judecatorul delegat si comisia nu schimba regimul de detentie poate cere instantei lucrul acesta dar nici instanta nu e ... (vezi toată discuția)
Rugaminte zozu zozu Va rog sa ma ajutati cu un raspunsla o intrebare. Unchiul meu a fost condamnat la 1 an si 5 luni pentru conducere vehicul fara permis de conducere, nr. dosar: ... (vezi toată discuția)