avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rugaminte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Rugaminte

Va rog sa ma ajutati cu un raspunsla o intrebare. Unchiul meu a fost condamnat la 1 an si 5 luni pentru conducere vehicul fara permis de conducere, nr. dosar: 2578/1748/2015. El este inchis la Penitencirul Giurgiu din data de 14.05.2016, deja au trecut cele 21 de zile de carantina si urmeaza sa fie mutat la Jilava, unde va fi in regim deschis. Va intreb daca mai e vreo sansa pentru el sa fie eliberat conditionat sau pe cautiune, sau alta varianta. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:48, 14 Iunie 2016
1) Sunteti sigur ca va fi in regim deschis? A intrat deja la comisie si i s-a stabilit regimul deschis?

2) Despre eliberarea pe cautiune nu poate fi vorba, despre liberare conditionata se poate discuta, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege.
buna ziua!

asa m-i s-a spus de la penitenciar ca va fi transferat la jilava in regim deschis, din cauza infractiunii minore si a condamnarii de 1 an si 5 luni. Ieri i s-au facut analizele medicale, nu stiu nici eu mai multe date. multumesc. ce puteti sa imi spuneti de gratierea conditionata?
zozu a scris:

ce puteti sa imi spuneti de gratierea conditionata?

Unde ati auzit cuvintele astea? Nu se pune problema in speta dvs. de asa ceva.

Poate liberarea conditionata, asta da, este posibil, dar dupa ce executa ceva (o fractie) din pedeapsa, in penitenciar. Apoi intra la comisie, arata ca a muncit acolo, si altele, si se poate dispune liberarea conditionata. Va beneficia. Si foarte posibil si de regimul deschis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere mariana pop mariana pop as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu o informatie legat de gratieri . In ce conditii se aplica gratierea daca se fac gratieri anul acesta la ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea, eliberarea conditionata si sansele de angajare. MihaelaSimion1989 MihaelaSimion1989 Buna ziua. Partenerul meu ( cum am spus intr - o postare anterioara ) a fost condamnat la 1 an si 2 luni cu executare, si dupa trecerea perioadei de carantina ... (vezi toată discuția)
Zile scazute pentru munca in detentie utilizatorforum utilizatorforum Buna ziua, Cate zile din pedeapsa i se scad unui detinut(regim deschis)daca iese la munca in penitenciar?dar in afara lui? Aceste zile se scad din minumul ... (vezi toată discuția)