avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in preaviz

Buna seara,

Se pare ca norocul mi-a suras si am reusit sa gasesc de munca. Am nevoie totusi de cateva indrumari.

1. daca preavizul nu mi-a expirat si am gasit de lucru, cum trebuie sa procedez ca sa ma angajez? (imi inchide angajatorul actual cartea de munca? trebuie sa ma prezint la itm cu vrun act inainte de a duce cartea de munca la noul angajator?)

2. la data la care noul angajator doreste sa semnam contractul de munca ma aflu in ultima zi de concediu medical. poate angajatorul actual sa-mi inchida cartea de munca in aceasta ultima zi de concediu (la cererea mea)?

Va multumesc mult pentru sprijinul pe care mi l-ati acordat in aceasta perioada atat de incercata.

Catalina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 15 Iunie 2010
In timpul concediului medical contractul nu poate inceta. Durata preavizul se prelungeste cu perioada in care ati fost in medical.
Va puteti angaja la noul angajator fara probleme deoarece aveti dreptul sa aveti doua contracte. Conditia este aceia ca programele sa nu se suprapuna.
Mai este varianta de a solicita actualului angajator sa incetati raporturile de munca cu acordul partilor (art.55 lit.b) nefiind nevoie de preaviz.
Cu actualul angajator puteti inceta contractul individual
de munca ca urmare a acordului partilor conform art.
55, lit. b Codul Muncii.
Va multumesc.

As ami avea o rugaminte. In cazul in care nu imi sunt platite drepturile banesti, carei instante de judecata trebuie sa ma adresez? (eu locuiesc in sectorul 5, dar firma are sediul social in ilfov)
Va rog sa-mi spuneti si cum se procedeaza cu actele (punctul 1, de mai sus). Mentionez ca sunt inca in preaviz.
S-au facut deja actele de restrangere de activitate, deci nu pot inceta altfel colaborarea (plus ca ar fi in detrimentul meu).

Alte discuții în legătură

Demisie sau cerere de incetare a contractului de munca ioana_cama ioana_cama [quot]Eu lucrez la o sc asezata la 45 de km de domiciliul meu.Mi-am gasit de lucru in orasul meu si acum vreau sa termin cu acea societate.As vrea sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Preaviz in curs ...se poate consuma preavizul din concediul medical vanda85 vanda85 TOCMAI MI-AM DAT DEMISIA,PREAVIZUL PRACTIC ESTE IN CURS DE AZI 6.01.2009 ...AS PUTEA CA IN DATA DE 10 01.2009 SA INAINTEZ CONCEDIU MEDICAL SI ASTFEL SA SE ... (vezi toată discuția)
Preaviz alphinista24 alphinista24 ce se intampla daca pana pe intai ianuarie i-mi gasesc un loc de munca?sunt nevoita sa mai stau in preavizul dat de patron? (vezi toată discuția)