TOCMAI MI-AM DAT DEMISIA,PREAVIZUL PRACTIC ESTE IN CURS DE AZI 6.01.2009 ...AS PUTEA CA IN DATA DE 10 01.2009 SA INAINTEZ CONCEDIU MEDICAL SI ASTFEL SA SE CONSUME PREAVIZUL DIN CONCEDIU MEDICAL????ESTE POSIBIL ?
SI DC NU STAU CAT TREBUIE IN PREAVIZ SI STAU DOAR 9 ZILE CA SA POT INCEPE PE 15 LA CELALAT LOC DE MUNCA, CUM SE VA INCHEIA CONTRACTUL DE MUNCA LA COMPANIA LA CARE SUNT IN PREZENT ANGAJATA?CU I DE LA INDISCIPLINAT,ASA CUM AM MAI AUZIT .CUM SE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA?
1. Nu mai scrieti cu majuscule, tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
2. Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Astfel, pe durata termenului de preaviz, angajatul trebuie să respecte programul normal de lucru. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Temeiul legal il constituie art.61 lit.a din Codul muncii.
Daca nu ajungeti la nici o intelegere cu actualul angajator, sa renunte la o parte din preaviz, atunci, da, riscati sa vi se incheie activitatea pe motive disciplinare, art. 61 alin. a. din CM.
Daca considerati ca acest nu va afecteaza pe viitor in ocuparea unui loc de munca, riscati. Problema de care trebuie sa tineti cont e sa nu va ceara si prejudicii materiale sau financiare deoarece nu ati onorat programul de lucru. Daca nu e cazul de asa ceva.....alegeti.
Perioada de concediu medical suspenda perioada de preaviz, cele 2 nu se pot suprapune. Daca mai aveti zile de concediu de odihna le puteti lua in perioada de preaviz pentru ca in acest caz este posibila suprapunerea celor 2 perioade.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu actualul angajator.