avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condica din punct de vedere legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condica din punct de vedere legal

Buna!
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca stiti.As vrea sa stiu si eu legea in care se spune ca,Condica in care trebuie sa se semneze fiecare angajat la venirea si la plecarea din companie este obligatorie.Mai exact ce presupune aceasta condica.Este obligatorie intr-o firma sau nu.Si cum se face?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:30, 17 Mai 2007
De obicei regimul programului de lucru,prezenta la lucru,condica - dupa care se intocmesc pontajele ce stau la baza justificarii intocmirii statelor de plata - sunt reglementate prin Reg.Ord.Inter.Desi regula este facuta de angajator,condica reprezinta un "martor" util si pentru angajat.In lipsa ei,greu se pot dovedi:ore suplimentare,timp de recuperare,zile CO,delegatii..dar si absente(motivate sau nu) ,intarzieri la program,etc,etc...B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)
Modificari codul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Avand in vedere noilor prevederi ale Codului Muncii, ca angajatorul sa tina evidenta orelor prestate zilnic de salariati, cu evidentierea orei de ... (vezi toată discuția)
Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)