avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECIZIE CONCEDIERE NEINREGISTRATA LA ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECIZIE CONCEDIERE NEINREGISTRATA LA ITM

Daca o societate emite o decizie de concediere si o aduce la cunostinta salariatului cu 3 zile inainte de data incheierii contractului, fara preaviz,in baza art 65(1), iar apoi nu duce actele la ITM nici dupa o luna aproape, fiind ca sa spun asa acoperiti de cei de la ITM, unde s-a facut sesizare de catre angajat, angajatorul poate revoca decizia ? Instanta poate respinge actiunea angajatului pe motiv ca societatea a schimbat decizia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 11 Iunie 2010
ngajatorul poate reveni asupra deciziei chiar daca este un prices poe rol pina la inchiderea dezbaterilor (raminerea in pronuntare)
Problema consta in faptul ca este de rea credinta.In fapt nu mi-a prezentat nimic scris ca doreste sa schimbe decizia. De fiecare data cand ma-m prezentat la firma si ceream lamurirea situatiei imi spuneau ca mi-au trimis prin posta o invitatie de a ma prezenta la firma sa lamurim situatia!!!! A insistat sa primesc neaparat acea scrisoare recomandata pe care nu am primit-o deoarece nu era cu valoare si nu avea un inventar al continutului si riscam sa confirm ca am primit ceva ce nu primisem si societatea sa aiba acoperire in instanta. M-am adresat ITM, cerandu-le sa solicite firmei toate documentele legate de concedierea mea, dar firma nu a trimis nimic la ITM.La aproape o luna nu am incheiata cartea de munca. Ce sanse am in instanta?
In plus codul muncii, acolo unde este cazul poate face referire la codul civil. Este un articol in codul muncii 28.. Conform art 969 alin 2din codul civil un act unilateral, cum este cazul unei decizii de concediere nu poate revocat doar prin simpla vointa al celui care l-a emis.In plus, daca o demisie nu poate fi revocata fara acceptul angajatorului, de ce o decizie de concediere poate fi,fara acceptul angajatului, cu atat mai mult cu cat nu am luat practic cunostinta de ea iar societatea a cautat sa minta. Nu doresc reangajarea in acea firma deoarece s-ar putea sa-mi insceneze ceva si e greu sa mergi la un loc de munca la fel ca la o batalie continua. Nu mai rezisti nervos.
Astazi am aflat ca mi-au schimbat decizia si mi-au dat inchiderea cu art 61 a , adica indisciplina pentru ca nu m-am prezentat la serviciu. Exact cum spuneam, nu au dorit sa-mi prezinte acea schimbare de decizie, dar au incercat sa apara ca si cum ar fi trimis-o si eu am refuzat sa o primesc, au cautat sa ma minta pentru a nu acorda drepturile de care trebuia sa beneficiez.
MIR13BIS a scris:

In plus codul muncii, acolo unde este cazul poate face referire la codul civil. Este un articol in codul muncii 28.. Conform art 969 alin 2din codul civil un act unilateral, cum este cazul unei decizii de concediere nu poate revocat doar prin simpla vointa al celui care l-a emis.In plus, daca o demisie nu poate fi revocata fara acceptul angajatorului, de ce o decizie de concediere poate fi,fara acceptul angajatului, cu atat mai mult cu cat nu am luat practic cunostinta de ea iar societatea a cautat sa minta. Nu doresc reangajarea in acea firma deoarece s-ar putea sa-mi insceneze ceva si e greu sa mergi la un loc de munca la fel ca la o batalie continua. Nu mai rezisti nervos.

1. Cred ca confundati termeni juridici ..art.969 C.civ se refera la actele bilaterale si nu la actele unilaterale ... prin urmare, alineatul 2 al acestui articol se refera la contracte sau la conventii si nicidecum la acte unilaterale ...

:offtopic:
2. Nu mai postati problemele cu care va confruntati pe mai multe topicuri, intrucat acestea pot fi sterse de administratori sau moderatori.
Ati mai postat inca odata despre revocarea unei decizii de concediere si despre revocarea demisie si vi s-a mai raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar inregistrare decizie concediere ContSters147374 ContSters147374 Daca o decizie de incetare cim nu are numar de inregistrare, pentru ca societatea nu a vrut sa-i dea numar de inregistrare, decizia nu e valabila in fata ... (vezi toată discuția)
Revocarea deciziei de concediere Irina S. Irina S. Ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se poate revoca decizia de concediere? Angajatorul doreste aceasta revocare. (vezi toată discuția)
Transfer sau demisie? adinadulca adinadulca Buna ziua! Pentru concediere abuziva si anuntata dupa 2,7 ani de la luarea deciziei in consiliul de administratie, am dat angajatorul in judecata. Acesta a ... (vezi toată discuția)