avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere individuala - care ar fi... riscurile?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere individuala - care ar fi... riscurile?

ce riscuri reprezinta infiintarea unei intreprideri individuale?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 07:01, 11 Iunie 2010
Taxe si impozite
Contabilitatea unei intreprinderi individuale se tine in partida simpla, aceasta fiind obligata sa completeze registrul de incasari si plati, precum si registrul inventar.
Veniturile realizate de intreprinderea individuala sunt supuse impozitului de 16% pe venit din activitati independente si contributiei de 5,5% la asigurarile sociale de sanatate.

Intreprinderea individuala poate desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale (precum medicina, avocatura, notariat, arhitectura si contabilitate).
Intreprinderea individuala poate avea un singur un singur cod CAEN, la fel ca si o PFA, iar pentru mai multe activitati trebuie sa deschida mai multe intreprinderi individuale.
Principala diferenta dintre PFA, intreprinderea familiala si intreprinderea individuala este faptul ca aceasta din urma poate avea angajati.
Contabilitatea se tine in partida simpla, intreprinderile individuale fiind obligate sa completeze registrul de incasari si plati, precum si registrul inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala Alina1132 Alina1132 Buna ziua! M-ar interesa sa infiintez o intreprindere individuala cu activitate pentru un magazin online. Am inteles ca este mult mai avantajos decat un ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - magazin mixt: autorizatii necesare? gabi 27 gabi 27 Imi deschid o intreprindere indiv. pt un magazin mixt;de ce autorizatii si avize am nevoie?:-/ (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. adella1604 adella1604 buna ziua, M a poate ajuta si pe mine cineva va rog vreau sa deschid o intreprindere individuala imi puteti spune de ce acte am nevoie si care sunt ... (vezi toată discuția)