avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

daca bunica mea materna decedeaza eu cum imi pot manifesta dorinta de a participa la succesiune in cele 6 luni ,rudele celelalte nevrand ca eu sa particip?mentionez ca sunt mostenitorul legal din partea mamei ea fiind decedata.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:20, 11 Iunie 2010
Mergeti la notar si faceti acceptarea succesiunii.In momentul in care aceasta se va dezbate nu o pot face fara dvs.Sau daca ei nu doresc sa faca dezbaterea , o puteti face dvs.!
una din matusile mele a scris un testament prin care reiese ca bunica mea ii lasa toata averea daca o ingrijeste pana la moarte iar batrana a semnat.mentionez ca fratele meu locuieste cu batrana de 20 de ani iar matusa vine in vacanta de vara.e valabil acest testament?pot fi atat eu cat si fratele meu exclusi de la mostenire?
acest testament, daca este valabil intocmit, poate produce efecte juridice.
dvs in calitate de mostenitori rezervatari aveti posibilitatea sa solicitati reductiunea testamentului daca prin acesta vi se incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament alexadana alexadana Buna seara. incursul anului 2012 ;2013 am ingrijit de un batrin (partial pt ca au intervenit alte persoane care aveau dor interese si vroiau totul fara ... (vezi toată discuția)
Testament, atacare jano_ildiko jano_ildiko Buna ziua! Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danaiorga danaiorga Buna ziua , ma numesc iorga , tatal, meu mai are un frate( unchiul meu) care a decedat in urma cu 3 luni,acesta era singur fara mostenitori (necasatorit) dupa ... (vezi toată discuția)