Buna ziua, va cer ajutorul, sfatul intr-o problema.
Cumnatul meu, taximetrist de meserie, a "cumparat" o masina de la o societate, in rate, suma totala era 9000 euro, a achitat la data intelegerii (verbale) suma de 5000 euro, iar restul 4000 sau inteles ca se va plati in rate intr-un an de zile.
Problema este ca, nu s-a facut nici un act, cum ca ia dat cei 5000 euro reprezentand avansul, si nici un act cum ca a platit cateva rate.Ieri, administratorul societatii a trimis o notificare printr-un executor judecatoresc, prin care cere cumnatului meu ca in 3 zile sa restituie atat actele, echipamentele taxi cat si autovehiculul in stare de functionare in caz contrar va fi dat in judecata.
Exista doar martori atunci cand ia dat avansul si sau inteles de metoda de plata, iar ratele i le dadea fara martori fara acte.
In acea notificare mai scrie ca " a refuzat sa o restituie cu toate demersurile lor amiabile" dar el nu a fost chemat nicodata sa rezolve problema pe cale amiablia.
Intrebarea e ce ar putea sa faca cumnatul meu, in cazul in care s-ar ajunge in instanta, ar avea sanse de castig doar cu martori?
Multumesc, o singura nelamurire mai am.
Executoru judecatoresc , are dreptul de a trimite notificare fara a verifica ce declara in acea notificare?Adica daca merg eu la execurtor si vreau sa il notific pe X, pentru plata unei sume de bani, el nu trebuie sa imi ceara dovezi prin care sa reiasa datoria respectiva?