avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Să prelungesc contractul cu constructorul sau să ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Să prelungesc contractul cu constructorul sau să merg în instanță să cer daune?



Bună dimineața!
Doresc un sfat .Cum sa procedez? Marti 24.12.2019 exira contractul cu constructorul si nu a finalizat lucrarile. Consultanta a zis ca avem 2 variante : ori asteptam 1,2,3 luni si mergem in instanta si nu stim cat va dura si cat vom castiga,dar probabil lucrarea va fi sistata ,cred ca trebuie expertiza cat a efectuat sau sa facem act aditional si sa prelungim contractul cu 1-2 luni. Constructorul zice ca in 30 zile va termina,dar a fost neserios a mai contractat 1 lucrare si a dus toti muncitorii acolo si la noi in ultimele 2 luni a venit doar 5 zile. Joi a pus termopanele ,a inceput gardul si mai doreste sa ii platim 4000 euro desi nu a finalizat transa 5 (ca nu mai poate sa dea decorativa pe exterior fiind rece afara), insa a inceput si la interior , a facut instalatia electrica,a tencuit peretii si tavanele, si a dat primul strat de glet. Consultanta zice ca putem sa facem si plata partiala 1500 euro din transa 5 si 1500 euro din transa 6 (ultima) dar nu avem garantia ca va continua lucrarile, dar a zis ca daca nu ii viram 4000 el nu are bani sa mai ia materiale si nici sa dea la muncitori, desi avansul si primele rate au fost destul de mari. Parerea mea e ca daca reziliez cu el nu cred ca pot termina lucrarea cu 9000 euro cat mai avem sa ii dam, i-am platit 32000 euro pana acum(primele 4 rate din contract). Vineri l-am chemat si pe dirigintele de santier, a intocmit un proces verbal de receptie partiala, l-a semnat si constructorul si dirigintele . Constructorul sustine ca materialele care mai sunt necesare sa finalizeze constructie costa 4500 euro (coform calcului intocmit de el), insa noi credem ca vor costa mai mult si nu stim cum sa procedam. Maine ar trebui sa ii platim, sau să reiinnoim contractul?
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 20:53, 23 Decembrie 2019
Buna ziua,
In acel contract nu ati stabilit si penalizari pentru cazul in care nu respecta termenul de finalizare?
Da. Penalități de 0.5 % sunt în contract
Eu as "merge" pe partea cu penalitatile...
PEnalitatiel sunt 0.5 la suta pe zi mai mult ca sigur.
Cum si in ce condtii se plateau transele? Normal ar fi ca la finalul partii de lucrare aferente.
Asa ca pe tine nu te interereseaza ce it ispuen el(ca nu are aia, aia, nu e problema ta)

Da le notificare scrisa pentru a i notifica punerea in intarziere si cere-le sa tina programul de ziel si plati convenit. Trimit cu un nr inregistare, datat si semnat, confimrare primire.

In acelasi timp notezi si pozezi fiecare incapere si exteriorul, la zi. Ceri oferte la acest staiu de al alt constructor , pentru ca este foarte probabil sa trebuiasca sa iti recuperezi litigii.

De vreme de a lucrat 5 ziel in 60 zile si termenul expira, este normal sa ii calculezi penalitati, mai ales ca invoca si alte pretentii( daune morale si de intarziere, costuri suplimentare pentur tine) Timpul tau costa.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? petre1981 petre1981 Bună seara! Am un proiect în derulare pe GAL, similar 6.2 național ( construcție și dotare frizerie - coafor) . Proiectul implica și construcție. Avem ... (vezi toată discuția)
Dacă semnez recepția lucrării la o construcție mai pot solicita ulterior daune materiale în instanță? petre1981 petre1981 Bună seara! Am un proiect cu fonduri europene nerambursabile în derulare pe GAL, similar 6.2 național ( construcție și dotare frizerie - coafor) . ... (vezi toată discuția)
Finisaje interioare prost executate de constructor. pot reține diferența de preț pe care o mai am de achitat, pentru refacerea lucrărilor executate greșit? Alex623 Alex623 Buna ziua, am nevoie de un sfat: Am construit de curand o casa, termenul dat de constructor 210 zile trebuia finalizat in nov 2017, eu am reusit sa locuiesc ... (vezi toată discuția)