avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Pot cere expertiza grafologica?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Pot cere expertiza grafologica?

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, sau sa-mi dati un sfat care m-ar putea ajuta in ceea ce priveste un act de mana facut intre mine si o persoana legat de o suma de bani.
Am cumparat o masina in rate de la un cetatean roman, cu suma de 9000 euro. Am achitat prima rata de 4000 de euro, intocmind un act de mana intre mine si el, urmand ca in termen de cateva luni sa-i restitui cealalta suma de 5000 euro reprezentand contravaloarea masinii achizitionate.
La a doua rata de 5000 de euro am incheiat din nou act de mana in care sa precizat suma exacta de 5000 de euro pe care o mai datoram acestuia.(actul de mana a fost scris de el)
Dupa aproximativ un an si jumatate de cand i-am dat banii acesta mi-a deschis proces civil in care m-a dat in judecata ca nu i-am restituit suma de 5000 de euro. Norocul meu a fost ca am pastrat actele de mana intre mine si acesta pe care le-am prezentat instantei de judecata.
In faza initiala acesta isi recunoaste scrisul dar mentioneaza ca i-am restituit doar suma de 500 euro si ca as fi adaugat inca un 0 (zero) la aia 500. Mentionez ca in actul de mana care l-am incheiat intre mine si el a fost trecuta suma de bani doar in cifre.
Intrebarea mea ar fi daca as putea sa fac o expertiza garfologica sa pot dovedi ca i-am dat suma mai sus mentionata.
Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 15:35, 17 Martie 2011
da, cereti in instanta expertizarea inscrisului. mi-e greu sa cred ca va avea castig de cauza asta daca nu cumva totul a fost premeditat si a anticipat toate miscarile dar oricum e greu sa-ti schimbi scrisul, e greu sa nu existe urme in inscris, de ex daca iei o hartie, scrii ceva si ulterior adaugi char si un singur caracter micsoreaza distanta dintre cuvinte, distanta care se standardizeaza in scrisul fiecaruia, devine reflex. dar martori nu aveti? sau dovezi ca ati platt de genul ca ati facut imprumut la banca cu cateva zile inainte de plata catre el. si asta poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prin executor mroby mroby Buna ziua, va cer ajutorul, sfatul intr-o problema. Cumnatul meu, taximetrist de meserie, a \"cumparat\" o masina de la o societate, in rate, suma totala ... (vezi toată discuția)
Am semnat fara sa fiu atent ce ContSters176166 ContSters176166 Am comandat niste geamuri termopan si am fost de acord sa dau un avans de 500 de lei. Muncitorul care a masurat a copiat datele mele din buletin pentru a le ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati iftimemarius iftimemarius In august, 2010, am imprumutat suma de 5000 euro unei cunostinte, fara ca in prealabil sa facem macar o hartie de mana, in care sa scriem acest lucru.La o luna ... (vezi toată discuția)