avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii bonusul pentru nastere este acelasi lucru cu salariu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

bonusul pentru nastere este acelasi lucru cu salariu mediu dat de unitate?

buna ziua,
am aflat ca la noi la unitate se dau niste bonusuri pentru situatii speciale(nastere, casatorie, deces).o sa depun si eu o cerere pt acest bonus, respectiv nastere si am inteles ca e de 700 ron.intrebarea mea este:acest bonus dat de aceasta unitate este acelasi lucru cu salariul mediu dat de la unitate pt proaspetele mamici(sau in cazul in care mamicile nu lucreaza, este dat taticilor)
Cel mai recent răspuns: nicoleta1987 , utilizator 14:23, 14 Iunie 2010
da, e acelasi lucru
da, inseamna acelasi lucru.

echipa Advocate.ro
va multumesc din suflet pentru lamurire. mai am o intrebare:ce inseamna compensarea de catre intreprindere a diferentei dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala. e ceva cu o perioada de 6 saptamani. eu am dreptul?am nascut pe 19.05.2010, si sunt de pe 01.04.2010 in sarcina si lauzie.
Studiati CCMUNN 2007-2010
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va
compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Adica, este bine sa faceti o cerere catre angajator pentru a primi diferenta de bani .
va multumesc pentru raspuns.
dar este unitatea obligata sa imi dea acesti bani sau numai daca vrea?
pt ca poate sa imi spuna ca nu se poate si cu asta basta, asa cum mi-a spus si ca nu semneaza cererea pe care le-am dus-o in care ii anuntam ca sunt insarcinata si am fost nevoita sa mai le trimit o cerere prin posta dupa care sa ma duc la itm.

Alte discuții în legătură

Dupa nastere am dreptul si la spor si la salariu bonus? cata_frumy12 cata_frumy12 am lucrat la supermarket plus si am nascut in 19 august.,mai pot cere cei 15% compensatie si salar mediu pe unitate? e totusi o firma mare cred ca ar trebui ... (vezi toată discuția)
Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)
Cerere compensatie 15% concediu maternitate ganca ganca din 12.martie 2010 sunt in prenatal am citit pe net ca exista o cerere prin care se solicita o compesatie de 15% din salariul brut pt gravide(mame) aflate in ... (vezi toată discuția)