avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa nastere am dreptul si la spor si la salariu bonus?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa nastere am dreptul si la spor si la salariu bonus?

am lucrat la supermarket plus si am nascut in 19 august.,mai pot cere cei 15% compensatie si salar mediu pe unitate?
e totusi o firma mare cred ca ar trebui sa respecte legile nu?(desi nu a spus nimeni nimic ,am aflat de pe net).
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
cata_frumy12, utilizator
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 10:46, 19 Noiembrie 2009
Respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje consecutive cu text identic
Va puteti cere acest drept in maxim 3 ani.
Faceti o cerere in acest sens catre angajator.
Nu vreau sa va demoralizez insa din experienta mea , intocmai firmele mari Nu respecta regulile!

Sigur ca puteti solicita salariul mediu pe unitate si dupa ce ati nascut. Faceti o cerere in scris, la care anexati copie dupa certificatul de nastere al copilului.
La salariul bonus cu siguranta aveti dreptul, nu inteleg ce e cu cei 15% in plus.
Banuiesc ca se refera la urmatoarul aspect:
CCMUNN 2007-2010
Art. 66. - (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia se acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)
Bonusul pentru nastere este acelasi lucru cu salariu mediu dat de unitate? nicoleta1987 nicoleta1987 buna ziua, am aflat ca la noi la unitate se dau niste bonusuri pentru situatii speciale(nastere, casatorie, deces).o sa depun si eu o cerere pt acest bonus, ... (vezi toată discuția)
Cerere compensatie 15% concediu maternitate ganca ganca din 12.martie 2010 sunt in prenatal am citit pe net ca exista o cerere prin care se solicita o compesatie de 15% din salariul brut pt gravide(mame) aflate in ... (vezi toată discuția)