avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obiectiuni expertiza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obiectiuni expertiza

in cazul in care se face o expertiza contabila.dupa primire raportului una din parti are de facut obiectiuni.cine plateste efectuarea acelor obiectiuni la expertiza.si care este modul de calculare a pretului privind obiectiunile respective.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 18:20, 30 Iulie 2007
cine le solicita. ulterior eventual apoi poate solicita daune celeilate parti daca se constata ca a fost prejudiciat
aflu lucruri noi, deci daca vreau sa fac obiectiuni la expertiza.ma rog , la raport, nu este suficient sa depun obiectiunile in instanta???? ce mai platesc??? nu am platit deja onorariul expertului cand s-a desemnat???
care este aceasta taxa??? se calculeaza la valoare?? sau cum??? si o platesc iar la CEC ///
va rog sa ma lamuriti si pe mine.


multumesc.
In mod clar nu se platesc.
Salut. Să nu mai ajungi în asemenea situaţii, atunci când se efectuează o expertiză numeşte un expert recomandat. Acesta participă nemijlocit la efectuarea lucrării iar obiecţiunile acestuia sunt consemnate în raportul de expertiză. În plus, poţi să-l chemi în instanţă să explice instanţei obiecţiunile. În calitate de expert ceea ce va afirma va cântării mult mai mult .
Aflu si eu lucruri noi... Pai, din ce stiu eu instanta numeste expertul... ;)
Expertul care poate sa-ti reprezinte interesele este expertul parte. Si acesta trebuie incuviintat de instanta, partea doar il propune. Costa multisor sa platesti si expertul numit de instanta si expertul parte, mai ales ca cel din urma negociaza, de regula, mai multi banisori...

Cu privire la obiectiuni, depinde care sunt acestea: Daca spun ca obiectivul expertizei, anume stabilirea valorii imobilului, nu a fost cercetat in mod corespunzator de catre expertul imobiliar, ca acesta nu a luat in consideratie si starea de degradare accentuata a imobilului care este pe cale de prabusire, se raspunde la aceste obiectiuni gratis. Ele fac parte, in esenta, din expertiza care s-a intocmit deja, expertul trebuia sa tina cont si de starea imobilului si a gresit ca nu a facut asa.

Daca insa intr-o expertiza, prin obiectiuni, se cere sa se tina seama de alte aspecte care nu trebuia legal luate in considerare, ci numai la o eventuala solicitare a unei parti, atunci lipsa din raport nu este din cauza expertului, ci a partii care nu a precizat corespunzator obiectivele initiale. Exemplu obiectiv: masurarea terenului. Vine raportul fara a contine si vecinii terenului. Ei bine, se fac obiectiuni si se plateste un supliment de onorariu, pentru ca trebuia sa fi cerut initial si identificarea vecinilor, iar din cauza aceasta expertul se deplaseaza din nou la fata locului, identifica alte elemente care nu i s-au pus in vedere initial.

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu expertiza contabila Nikk57 Nikk57 Partile pot formula cerere de reexaminarea a onorariului provizoriu ? In apel, pentru completarea expertizei de la fond ( calcul pentru o perioada omisa - sub ... (vezi toată discuția)