avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prezenta investire BO
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prezenta investire BO

am formulat cerere pentru investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin. In cerere nu am mentionat ca solicitam si judecata in lipsa. Am primit citatie. Daca nu ne prezentam (e in alt judet instanta), se poate suspenda cererea?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:17, 12 Iunie 2010
Cererea dvs este o cerere necontecioasa.
Practic, cererea de investire a unui bilet la ordin se da fara citarea partilor.
Puteti tousi sa trimiteti un inscris, note scrise, prin care sa solicitati judecarea in lipsa.
Am mai avut cereri de investire BO si niciodata nu am primit citatii. De asta nici nu am solicitat judecarea in lipsa. Chiar e ciudat pentru ca avem vreo 10 BO, in zile diferite si nu ar fi simplu sa mergem pentru fiecare la instanta din alt judet.
Daca ati solicitat in scris judecarea in lipsa, nu va fi niciun motiv de suspendare. Se va judeca in lipsa!
tudorioan a scris:

Daca ati solicitat in scris judecarea in lipsa, nu va fi niciun motiv de suspendare. Se va judeca in lipsa!

Daca erati atent, userul tocmai spunea ca in cerere nu a mentionat ca solicita si judecata in lipsa.
De regula, cererea de investire a unui bilet la ordin se da fara citarea partilor, deci fara prezenta lor..
Daca totusi mai aveti timp pana la termen, formulati o cerere pentru ca in baza art. 242(2) Cod. proc. civ. sa se judece in lipsa.
Am inteles, nu a solicitat in scris judecarea in lipsa! Deci, daca partile nu se prezinta la termenul de judecata se suspenda judecata conform art.242 Cod proc. civ!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs pt investire bo suspendat Nafets Nafets Pentru un BO investit cu formula executorie s-a facut recurs. La tribunal s-a suspendat judecata recursului in baza art 242 pct 2 c.pr.c. Asta ce inseamna? Ca ... (vezi toată discuția)
Cerere investire cu formula executorie 70iana 70iana Buna ziua, Am depus o cerere pentru investirea cu formula executorie a unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila pronuntata de Curtea de ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)