avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie pentru neplata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie pentru neplata

Buna ziua!
Sunt angajat la o firma ca medic de aproape doua luni, pe durata nedeterminata. In contractul individual de munca (inregistrat de ITM - am copie xerox) am semnat un salariu de baza brut 1800.
La primul salar ei spun ca nu pot sa ma plateasca atat, le pare rau, si mi-au dat salarul minim , pe fluturas scrie salar de incardrare: 1800, venit brut: 1200, lucrat 140 ore (ceea ce nu este adevarat, am lucrat 155 ore), dupa deducere somaj, cas, pensie, impozit, m-au platit cu 878. Pot ei sa modifice ceva in salar fara semnatura mea? (nu am semnat nimic, in afara de contract). Pot sa demisionez pe baza de neplata sau pe ce baza in acest caz si daca puteti sa-mi ziceti care articol in codul muncii?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 12:14, 11 Iunie 2010
Buna ziua !
Contractul de munca reprezinta legea partilor , orice modificare de natura celei enuntate de dvs. urmand a se face prin act aditional , cu acordul partilor . Totusi , avand in vedere continutul fluturasului , angajatorul a procedat la un tertip "legal" in sensul ca au diminuat nr. de ore lucrate .
Demisia (art. 79 codul muncii) nu trebuie motivata , asa ca ....
multumesc!
dat fiind faptul ca eu n-am semnat fluturasul, nici stat de plata pentru ca nu sunt de acord cu orele lucrate, nici cu suma, este totusi "legal" ? (in condica am semnat pe fiecare zi, chiar am lucrat 5 ore/zi, dar acolo nu scrie cate ore)
sa faceti o adresa angajatorului in care sa ii spuneti sa va dea salariul complet conform condicii de prezenta din care reiese ca nu ati lipsit nici macar o ora,(aveti dovada pacientii, consultatiile) daca nu se rezolva in termen de x zile veti depune sesizare la ITM pentru nerespectarea obligatiunilor contractuale.(in plus condica nu este completa si ar putea primi amenda angajatorul)
Intre timp demisionati cu articolul 79 (8) Codul Muncii
Daca nu va da salariul intreg nici dupa controlul de la ITM apelati la Tribunal.
Mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim alonso_first_one alonso_first_one Daca salariul minim este de 540 ron, poate cineva sa ia 500 ron+1% din incasari?dar daca pe contract apare salariul minim pe economie si de fapt acesti bani nu ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata angajator scarpia scarpia Buna ziua, In perioada august 2009 - 06.03.2010 am lucrat la o firma cu cim. In data de 6 martie mi-am depus demisia in baza art 79 alin 8. Am demisionat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)