avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemare in judecata angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemare in judecata angajator

Buna ziua,

In perioada august 2009 - 06.03.2010 am lucrat la o firma cu cim. In data de 6 martie mi-am depus demisia in baza art 79 alin 8.
Am demisionat pentru ca 1 -eram obligat constant sa fac ore suplimentare care nu mi-au fost niciodata platite, 2- angajatorul nu mi-a platit toate salariile in perioada in care am lucrat.
La plecare angajatorul mi-a comunicat ca nu imi va plati ultimul salariu si banii pentru co neefectuat pentru ca nu am acordat 15 zile de preaviz.
Doresc sa chem firma in judecata pentru recuperarea banilor insa nu stiu exact care este suma pe care firma mi-o datoreaza.
Daca in solicitarea de chemare in judecata specific doar ca doresc plata salariilor restante si banii pentru concediul neefectuat este suficient? sau trebuie sa mentionez exact suma pe care trebuie sa o primesc de la firma?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 22:05, 8 Martie 2010
Buna ziua,

judecatorul trebuie sa stie ce pretentii aveti de la societatea cu care va judecati;


Avocat Boncu
Buna ziua.
Dar nu este greu sa va calculati salariile restante si orele suplimentare.Ca sa puteti sustine cererea de chemare in judecata trebuie sa aveti dovezi clare a restantelor salariale inclusiv a orelor suplimentare efectuate la soc. angajatoare (condica de prezenta,state de plata nesemnate de catre dvs.etc)
Succes !
Cu respect,Alexa...
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Nu cred ca pot dovedi efectuarea orelor suplimentare, motiv pentru care renunt din sart sa solicit si plata acestora. O sa ma rezum la plata salariilor restante, insa in acest sens ce dovezi pot aduce eu ca nu am primit acesti bani? Stiu cu siguranta ca in toata perioada nu am primit decat salariul pentru 2 luni si am semnat statul de plata insa nu stiu pentru care luni erau acele salarii.
porivit art. 287 c. mun. " sarcina probei e in sarcina angajatorului"... puteti cere si proba cu martori... expertiza contabila!
consultati un avocat pentru a-i prezenta cazul dvs. particular.
Buna ziua.
Puteti depune in instanta copie dupa fluturasul de salariu daca aveti sau cereti sa depuna ei statele de plata aferente lunilor cerute de dvs.in care nu ati primit retributiile salariale.In legatura cu orele suplimentare va puteti prevala de orice act semnat ,de o deplasare ,de martori,etc
Succes!
Cu respect,Alexa...

Alte discuții în legătură

Abuz DAN BUTARU DAN BUTARU Incepand cu 01.06.11 am incetat activitatea in societate,impreuna cu alti colegi,si avem salarii restante pe lunile aprilie,mai si iunie (partial) si domnul ... (vezi toată discuția)
Legislatie munca Nicoleta2018 Nicoleta2018 Buna ziua,am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta: Lucrez la o statie peco,in anul 2017,nu am avut concediu de odihna,pe motivul ca nu a fost personal si nu ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala la fostul angajator elisay_99 elisay_99 Buna ziua, vreau sa reclam pt evaziune fiscala firma la care am lucrat. Timp de multi ani, angajatii aveau contract pt 2-4 ore dar lucrau 8 ore, chiar mai mult ... (vezi toată discuția)