sa incep prin a preciza ca firma nu mai functioneaza. initial, am vazut ca patronul, tiparise un exemplar prin care, angajatii pleau, sau isi dadeau demisia, binenteles cu acordul ambelor parti. eu am vorbit cu o contabila, si m-a sfatuit sa ii propun patronului sa ma bage in somaj, asta inseamna ca nu-mi dau demisia(ca in mod normal, eu nu am nicio vina ca firma nu mai merge) si aceasta decizie sa cuprinda urmatoarele mentiuni: art. 73 (1) din Codul Muncii. incepand cu data de _______________ vi se acorda un preaviz de 20 zile lucratoare dupa expirarea caruia, respectiv la data de ___________________, contractul individual de munca inregistrat in registrul de evidenta al salariatilor cu nr. _________________ si nr. ITM ________________________ va inceta conf. art. 65 (1) din Codul Muncii. au trecut 2 saptamani, si patronul nu numai ca nu a predat actele la contabila, nici nu a platit taxele pt somaj, plus ca nici salariu pe 3 luni nu mi l-am luat. ce sa fac? cum pot actiona?? multumesc. astept cu interes raspunsul dvs.
Sa va ceara d-vostra demisia, este o masura abuziva, mai ales daca nu ati comis acte de indisciplina contrare Codului Muncii sau Regulamentului de ordine interioara. Aveti dreptul sa refuzati. Rezolvarea problemei, o gasiti la ITM prin consultantul juridic. Chiar daca va disponibilizeaza pentru somaj, daca firma are datorii, dumneavoastra nu veti beneficia de intocmirea dosarului de somaj, decat atunci cand datoriile vor fi achitate. Cred ca aveti si varianta sa va achitati dumneavoastra restantele datorate de catre firma, in contul d-voastra, dupa care puteti actiona in instanta firma pentru a recupera suma. Dar slabe sanse sa mai recuperati ceva. Mentionez ca, nu am pregatire in domeniul juridic, si cred ca, informatia exacta, o veti afla de la ITM.
Salariu neplatit
adrian_huned
am o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine.de curand am demisionat de la o firma la care am lucrat si cand mi-am facut actele de demisie firma ma obligat ... (vezi toată discuția)