avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit

am o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine.de curand am demisionat de la o firma la care am lucrat si cand mi-am facut actele de demisie firma ma obligat sa semnez si statul de plata pentru banii de preaviz spunandu-mi ca le trebuie celor de la ITM pt a putea incheia contractul.Banii de preaviz inca nu i-am primit o sa-i mai primesc? firma tot ma duce cu zaharelul ca nu are banii si patronul nici macar nu-mi mai raspunde la telefon....ce pot sa fac? ajutati-ma va rog eu mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 24 Iunie 2009
Adresati-le o cerere scrisa in acest sens cu mentinuea ca in caz contrar va veti adresa instantei de judecata conform art. 283 din Codul muncii
Faceti o sesizare scrisa catre ITM.Se observa cu ochiul liber ca nu mai doreste sa va dea restul de plata.
Buna ziua

Am omare problema,de fapt mai multe,dar macar la una sa ma ajutatiLucrez la o firma privata de paza mica care are doi patroni Dedoua luni nu ne mai platesc nimic motivand criza ca nu au bani dar se aude ca unul dintre patroni a cam pus mana pe banii din conturi si cu ei a deschis o noua firma La nemultumirile noastre se raspunde in felul:mai asteptati si voi un pic ca o sa primiti banii odata,dar asta tine de vreo 2,3 luni
Inrebare:Cum sa procedez in aceasta situatie?
Multumesc,
1. Faceti o sesizare la ITM sa verifice cele spuse de dvs. si veti primi un raspuns in scris.
2. Dupa aceea puteti sa actionati in instanta pe angajator la Tirbunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Raspunsul de la ITM va poate ajuta in instanta.
In cat timp primesc raspunsul de la data sesizarii de la ITM?Ca o paranteza,inspectorul de la ITM care se ocupa de firma e ruda cu cineva din conducere De fapt aici e toata problema Legal sunt obligati sa-mi dea raspunsul in scris in termen de....?Daca nu primesc niciun raspuns,de asta sunt aproape sigur, ce pot face in continuare?

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului cata_stef cata_stef Buna as dori daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea problema (o sa fiu mai explicit ca sa intelegeti despre ce e vorba) Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac , in cazul meu ? kraincevik kraincevik am fost angajat la o SC si nu am primit drepturile salariale de sapte luni . Indrumati-ma si pe mine ce trebuie sa fac . Am primit preaviz din luna mai ,iar ... (vezi toată discuția)
Sugestie de demisie adelina ced adelina ced Lucrez in cadrul unei firme de 13-14 luni. Initial lucrurile au decurs bine in ciudata comentariilor patronului legate de modul in care imi faceam datoria. ... (vezi toată discuția)