avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari la telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari la telefon

buna ziua
vreau sa va intreb
in cazul in care un consilier local primeste la telefon amenintare de la o persoana
si consilierul face sesizare la politie
in cit timp politia trebuie sa demareze ancheta, sa ia toate masurile legale pentru depistarea persoanei care a facut amenintari ??
si daca sunt obligati sa comunice raspuns la sesizarea scrisa


Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 22:32, 12 Iunie 2010
Daca persoana autoare a menintarilor este cunoscuta victimei, cercetarile pot fi efectuate cu mai multa operativitate . Daca insa autorul nu este cunoscut, evident ca cercetarile sunt ingreunate, altfel spus, daca cercetarile se efectueaza in privinta nu doar a faptei ci si a faptuitorului, ancheta poate decurge mai rapid.
Victime amenintarilor va fi instiintata , desigur , atunci cand cercetarile au ajuns intr-un anumit stadiu.
Daca telefonul primit este dat cu nr. necunoscut si asteptati din partea politiei descoperirea autorului, slabe sanse.
De asemenea, daca este dat de pe un nr. de cartela si nu de abonament, fara sa cunoasteti al cui este numarul, aceleasi sanse.
s-a dat telefoane si de pe nr. privat, ascuns, si pe nr. normal, s-a comunicat la politie nr de telefon
dar acum politia vrea sa fie si martori
auziti martori care au auzit ce se vorbea la telefon cu persoana necunoscuta ,
ca fara martori chiar daca este depistat, este degeaba sesiziarea
au spus ca stiu ei ca telefonul este cu cartela, fara sa faca demrsurile necesare


in Romania in fiecare zi ajungem sa ne uimim de ce auzim
va multumesc


CAPITOLUL III
Protecţia legală a aleşilor locali

Art. 20. - (1) În exercitarea mandatului, aleşii locali sunt în serviciul colectivităţii, fiind ocrotiţi de lege.

(2) Libertatea de opinie şi de acţiune în exercitarea mandatului alesului local este garantată.

Art. 21. - Aleşii locali nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

Art. 22. - Reţinerea, arestarea sau trimiterea în judecată penală ori contravenţională a aleşilor locali, precum şi faptele săvârşite care au determinat luarea măsurilor se aduc la cunoştinţă atât autorităţii administraţiei publice din care fac parte, cât şi prefectului, în termen de cel mult 24 de ore, de către organele care au dispus măsurile respective.
legea 393/2004, pentru cine se aplica ???
Art. 23. - (1) Pe întreaga durată a mandatului, aleşii locali se consideră în exerciţiul autorităţii publice şi se bucură de protecţia prevăzută de legea penală.

(2) De aceeaşi protecţie juridică beneficiază şi membrii familiei - soţ, soţie şi copii - în cazul în care agresiunea împotriva acestora urmăreşte nemijlocit exercitarea de presiuni asupra alesului local în legătură cu exercitarea mandatului său.
Daca numerele nu sunt pe cartela si sunt vizibile,chiar si in cazul numerelor private,care nu sunt de pe cartela faptuitorul poate fi repede descoperit.
Aceiasi lege este valabila pentru toti,deci va trebuie si martori,ale caror declaratii trebuie coroborate cu celalalte probe administrate.

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine mandat de arestare pentru furt? justdeals justdeals Tocmai ce mi-a fost furat mobilul, bluza de trening si cheia in timp ce alergam la Stadion. :) Politistul care se cica se ocupa de caz mi-a cerut IMEI-ul de la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala antolia antolia Buna ziua ! In urma unei agresiuni fizice , a fost depusa o plangere la politie . Dupa intocmirea dosarului , procurorul a dispus inceperea urmaririi penale . ... (vezi toată discuția)
Declarație martor, faptuitor audiat prima data ca și martor ... viorelv viorelv Declarație faptuitor audiat prima data ca și martor are dreptul de a nu da nici o declarație, de a se prevala de dreptul la tacere (vezi toată discuția)