avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua ! In urma unei agresiuni fizice , a fost depusa o plangere la politie . Dupa intocmirea dosarului , procurorul a dispus inceperea urmaririi penale . Agresorul aduce amenintari cu alte loviri si chiar cu moartea persoanei care , in urma loviriturilor a suferit si o fractura costala . Va fi luata in considerare o alta plangere - cu referire la dosarul initial - in conditiile in care nu sunt martori ? Rog raspuns urgent !
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 16:27, 18 Iunie 2012
Va fi luata in considerare, dpdv al dreptului penal se poate considera infractiune continuata sau concurs de infractiuni.

Chiar daca nu au fost martori, politistii vor face cercetari, ca sa le sustineti plangerea, sa mearga persoana agresata la INML, sa-si scoata certificat medico-legal, pe care sa-l depuna autoritatilor de ancheta.
Acesta este esential pentru dovedirea agresiunii fizice si a intensitatii ei.

Va fi mai greu de dovedit ca este acelasi agresor, dar politia trebuie sa stie, e treaba ei cum ancheteaza.

De stiut si ca exista LEGEA nr. 211 din 27 mai 2004
privind unele masuri pentru asigurarea protectiei victimelor infractiunilor, care va confera anumite drepturi, pe care o gasiti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
Viviana Serni, Avocat
Pot sa adaug ca persoana agresata detine un certificat medico - legal cu 18 zile ingrijiri medicale( depus la dosar ) si ca agresorul este seful direct al victimei iar amenintarile se produc si in timpul orelor de serviciu . Cu mii de multumiri pentru raspuns.
Din ce imi spuneti deduc ca deja aceasta persoana este terorizata la locul de munca!
Trebuie sa stie ca ramanand acumuleaza un nivel de stres ce se va reflecta inevitabil atat in mediul de lucru, cat si in cel privat.

Sper ca are macar sprijinul colegilor!
In masura in care vor fi dovedite in cadrul cercetarilor , fapte penale ulterioare celor care au facut obiectul plangerii penale si se va depune plangere penala si pentru acestea , in urma administrarii probatoriilor , este posibil ca persoana vinovata sa raspunda si pentru acestea , in conditiile legii.
Probatiunea cade in sarcina organelor de urmarire penala
Puteti cere extinderea cercetarii penale pentru infractiunea de amenintare , infractiune ce are legatura cu obiectul primei plangeri. Dar trebuie sa probati acest lucru, martori, inregistrari video de la locul de munca sau telefonice, intre partea vatamata si faptuitor( daca sunt).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica si verbala pey pey Am fost agresata fizic il cunosc pe agresor dar nu am nici un martor ce pot sa fac =D> (vezi toată discuția)
Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Justitia din romania !!! (contestatie la rezolutia de nup) eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva luni am fost agresat de catre angajatorul unde lucram. Am obtinut un certificat medico-legal. Singura persoana care a vazut ... (vezi toată discuția)