avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declarație martor, faptuitor audiat prima data ca și ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declarație martor, faptuitor audiat prima data ca și martor ...

Declarație faptuitor audiat prima data ca și martor are dreptul de a nu da nici o declarație, de a se prevala de dreptul la tacere
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2022
viorelv, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 11 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este martor banuit de savarsirea unui infractiuni, are acest drept.
Este faptuitor , autor dar a fost audiat ca și martor, urmând a fi audiat ca și suspect
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca în prezent se considera asa cum ziceam eu de la începutul intrarii în vigoare a noii legi, și anume ,ca, martorul suspect are dreptul la tăcere.
Este o problema de art. 6 CEDO și de Constituție.
Au fost însă multe probleme pe aceasta tema.
Daca persoana nu are avocat nu știu în ce măsură se va respecta acest drept la tăcere.

Legea a fost prost gandita și notional exista probleme.
Nu stiu în ce măsură toate secțiile de politie au în vedere respectarea acestui drept mai ales dacă este vorba de o infractiune gravă.

Așadar, dreptul.exista dar trebuie exercitat cu eleganta juridica.

Daca a declarat desi nu a vrut exista, și mai multe probleme juridice.

Ideea de baza este aceea ca martorul sa nu se autoincrimineze dar nici sa nu furnizeze piste de ancheta.
Politia se supăra foarte tare în astfel de situații.
Daca este vorba de infracțiuni grave precum omorul nu cred ca are vreo sansa martorul fără avocat ca sa își exercite drepturile.

Mereu am avut meciuri tari cu politia pe asa ceva.
La un moment dat se ajungea sa se faulteze mai mult decât sa se joace juridic cu eleganta, ca în meciurile STEAUA- Dinamo din anii 80-90...
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamat si audiat ca martor! Warmachine Warmachine Buna ziua! Am o cunostinta care a fost reclamat de un vecin ca i-a distrus un gard. Organele de politie l-au chemat pe reclamat si l-au audiat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)